Etusivu> Kirjastolehti > Kollegat Euroopassa: Terveisiä Berliinistä!

Kollegat Euroopassa: Terveisiä Berliinistä!

Julia Goltz on Cycling for Libraries -aktiivi.

Julia Goltz on Cycling for Libraries -aktiivi.

Kuka olet ja kuinka kuvailisit itseäsi?

Olen Julia Goltz, kirjastojen, rock-musiikin ja kissojen ystävä.
Opiskelin Berliinissä varhaismodernin ajan historiaa, kirjastotiedettä ja viestintäjohtamista. Opintojen jälkeen työskentelin media-alalla ja eri kirjastosektoreilla Berliinin yleisessä kirjastossa, sairaalakirjastossa Brandenburgissa, yhdessä Humboldt-yliopiston kirjaston toimipisteistä sekä Euroopan Keskuspankin kirjastossa, kunnes löysin nykyisen työpaikkani: KOBV-kirjastokonsortion (Kooperativer Bibliotheksverbund Berlin-Brandenburg). 

Kuinka kuvailisit työtäsi ja työpaikkaasi? Mikä on tehtäväsi ja nimikkeesi?

KOBV tarjoaa alueen kirjastoille lähinnä teknisiä palveluita ja kehittää tarpeen mukaan kirjasto-ohjelmistoja. Toimin konsortiossa tutkimusassistenttina ja vastaan ohjelmistohankkeista sekä viestinnästä kirjastojen ja konsortion IT-henkilöstön välillä. Hoidan ulkoisia sidosryhmäsuhteita ja järjestän erilaisia tapahtumia. 

Olen myös ollut mukana Cycling for Libraries -hankkeessa viiden vuoden ajan. Se on kirjastojen ja kirjaston ystävien epäkonferenssi, joka järjestetään vuosittain edistämään kirjastojen näkyvyyttä ja muistuttamaan niiden merkityksestä tulevaisuuden yhteiskunnassa. Pyöräilemme yhdessä eri puolilta maailmaa tulevien osallistujien kanssa kirjastosta toiseen – ylittäen sekä valtioiden että oman ajattelumme rajoja.

Paljonko saat palkkaa?

Palkkani on saksalaista kirjastoalaa ajatellen hyvä. Bruttovuosipalkkani on 50 000 euroa.

Mitkä ovat tärkeimmät ajankohtaiset keskustelunaiheet työpaikallasi / kirjastoalalla tällä hetkellä?   

Tällä hetkellä keskustellaan kahdesta suuresta teemasta, jotka vaikuttavat kirjastoalan seuraaviin 5–10 vuoteen: pitkäaikaissäilytyksestä ja tieteellisen datan ja open access -aineistojen kehityksestä. Keskustellaan myös siitä, millaista tukea kirjastot tarvitsevat tieteellisen tiedon avoimeen saatavuuteen siirryttäessä.