Etusivu> Tapahtumat> Kirjaston päivä

Kirjaston päivä

Vuosittain 19. maaliskuuta juhlistetaan Suomen kirjastoja ja kirjastopalveluita viettämällä Kirjaston päivää. Kirjaston päivän tarkoitus on muistuttaa niin kirjastoja kuin kirjastojen asiakkaita, ystäviä ja poliittisia päättäjiä siitä, kuinka ainutlaatuinen, monipuolinen ja merkityksellinen kulttuuripalvelu sekä sivistyksen ja tasa-arvon edistäjä kirjasto on. Kirjaston päivänä 19.3. vietetään myös tasa-arvon ja Minna Canthin päivää.

Kutsumme kirjastot ympäri Suomea osallistumaan Kirjaston päivään järjestämällä oman tapahtuman, viestimään päivästä somessa ja jakamalla asiakkailleen Suomen kirjastoseuran tuottamia materiaaleja.

#kirjastonpäivä #biblioteketsdag

Kirjaston päivän tunnukset

Digitaaliseen käyttöön suomeksi:

Tunnus 1   Tunnus 2   Tunnus 3   Tunnus 4   Gif 1   Gif 2

Digitaaliseen käyttöön ruotsiksi:

Logo 1   Logo 2   Logo 3   Logo 4   Gif 1   Gif 2

Kirjaston päivän Party Kit

Kirjastokakku: Leivo kollegoiden kanssa ja kutsu asiakkaat kakkukahville. Tai haasta asiakkaat leipomaan kirjastokakkua ja jakamaan tuotoksista parhaat palat somessa.

Kakkuresepti_lila (pdf)   Kakkuresepti_minttu (pdf)

Kaka_recept_lila_sv (pdf) Kaka_recept_mintgrön_sv (pdf)

FB-banneri 1   FB-banneri 2   FB-banneri 3   FB-banneri 4   Instabanneri 1   Instabanneri 2

FB1_sv   FB2_sv   Insta1_sv   Insta2_sv

Värityskuva: Jaa ja tulosta Kirjaston päivän värityskuvaa perheen pienimmille (miksipä ei isommillekin) ja ripusta väriloistoa seinille juhlan kunniaksi.

Värityskuva (pdf)   Målarbild (pdf)

Askartele poistokirjoista: Järjestä askartelupaja, jossa hyödynnät poistokirjoja. Voitte askarrella juhlaviirejä, roikkuvia koristeita tai vaikkapa söpön eläinhahmon, kuten siilin.

FB-banneri 1   FB-banneri 2   Instabanneri 1   Instabanneri 2

FB1_sv   FB2_sv   Insta1_sv   Insta2_sv