Etusivu> Tapahtumat> Kirjaston päivä 19.3.2023

Kirjaston päivä 19.3.2023

Tänä vuonna Kirjaston päivää juhlitaan koko viikko! Osallistua voit monella tapaa - nappaa tapahtumaidea alta tai keksi omasi. Tule mukaan juhlistamaan kulttuurin, sivistyksen ja rauhan edistäjää!

Kutsumme kirjastot ympäri Suomea lähtemään mukaan Kirjaston päivän juhlintaan järjestämällä oman tapahtuman ja osallistumalla Kirjasto kannattaa -kampanjaan! Lataa haluamasi juhlamateriaalit alta ja jaa tunnelmaa myös somessa! Yhdessä kampanjoimalla varmistamme, että kirjaston juhlat jatkuvat tulevaisuudessakin!

Tapahtumaideoita:

 • KOKO PERHEEN KIRJASTOJUHLAT
  Mukana askartelupaja, jossa hyödynnetään poistokirjoja (askarteluohjeita alla), kakkukahvit (Kirjastokakun resepti alla) ja kirjavinkkinurkkaus.
 •  KIRJASTOKAKKUKAHVIT
  Leivo kollegoiden kanssa ja kutsu asiakkaat kakkukahville. Voitte järjestää myös leikkimielisen Koko kirjasto leipoo -henkisen leivontakilpailun!
 • VAALIPANEELI
  Kutsukaa  kirjastoon paikan päälle alueesi eduskuntavaaliehdokkaita ja järjestäkää vaalipaneeli. Kysymyksiä voi kerätä asiakkailtakin hyvissä ajoin. Tarjolle tietenkin Kirjastokakkukahvit (kakkuresepti alla)!
 • SOMEHAASTE
  Jaa kampanjan materiaalia somessa ja haasta asiakkaat mukaan kertomaan miten he käyttävät kirjastoa! Muista hashtagit #kirjastonpäivä #biblioteketsdag #kirjastokannattaa

 

Kirjasto kannattaa -kampanjamateriaalit:

Tutustu kampanjaan ja lataa materiaalit täältä!

Kirjaston päivän tunnukset ja materiaalit:

Digitaaliseen käyttöön suomeksi:

Tunnus 1   Tunnus 2   Tunnus 3   Tunnus 4   Gif 1   Gif 2

Digitaaliseen käyttöön ruotsiksi:

Logo 1   Logo 2   Logo 3   Logo 4   Gif 1   Gif 2

Kirjastokakku (kuvassa yllä):

Kakkuresepti_lila (pdf)   Kakkuresepti_minttu (pdf)

Kaka_recept_lila_sv (pdf) Kaka_recept_mintgrön_sv (pdf)

FB-banneri 1   FB-banneri 2   FB-banneri 3   FB-banneri 4   Instabanneri 1   Instabanneri 2

FB1_sv   FB2_sv   Insta1_sv   Insta2_sv

 

Värityskuva: 

Värityskuva (pdf)   Målarbild (pdf)

 

Askartele poistokirjoista: Voitte askarrella juhlaviirejä, roikkuvia koristeita tai vaikkapa söpön eläinhahmon, kuten siilin.

FB-banneri 1   FB-banneri 2   Instabanneri 1   Instabanneri 2

FB1_sv   FB2_sv   Insta1_sv   Insta2_sv

 

 

Muistathan käyttää tapahtumajulkaisujen yhteydessä hashtageja #kirjastonpäivä #biblioteketsdag #kirjastokannattaa!

 

Vuosittain 19. maaliskuuta juhlistetaan Suomen kirjastoja ja kirjastopalveluita viettämällä Kirjaston päivää. Kirjaston päivän tarkoitus on muistuttaa niin kirjastoja kuin kirjastojen asiakkaita, ystäviä ja poliittisia päättäjiä siitä, kuinka ainutlaatuinen, monipuolinen ja merkityksellinen kulttuuripalvelu sekä sivistyksen ja tasa-arvon edistäjä kirjasto on. Kirjaston päivänä 19.3. vietetään myös tasa-arvon ja Minna Canthin päivää.