Etusivu> Suomen kirjastoseura> Työryhmät

Työryhmät

Suomen kirjastoseuran työryhmissä vaikutetaan siihen, mihin suuntaan kirjastoala kehittyy. Työryhmät on tarkoitettu Kirjastoseuran jäsenille.

Työryhmän jäsenyys tarjoaa mahdollisuuden verkostoitua ja kehittää omaa asiantuntijuutta. Käytännön toimintaan ryhmät saavat tukea seuran toimistolta.

Työryhmän toiminnasta saa työtodistuksen.

Asiakaspalvelutyöryhmä

Puheenjohtaja Sanna-Mari Samu, Paimio

  • Työryhmän jäsenet: Anneli Outinen (Vantaa), Ulla-Mari Kivi (Alavieska), Noora Mustajoki (Kittilä), Arja Nevala, (Raahe), Anna Pakka (Vaasa) ja Juliaana Grahn (Tampere)

”Ryhmä keskittyy työssään asiakaspalvelun käytäntöihin ja kehittämiseen. Mietimme myös uusia ja tulevaisuuteen suuntavia ideoita.”

Esteettömät kirjastopalvelut (ESKO)

Puheenjohtaja Ville-Pekka Nummi, Tampere

  • Työryhmän jäsenet: Anna Heikkinen (Lappeenranta/Tampere), Maria Korpela (Turku), Sari Toivonen (Lappeenranta), Iiris Mannonen (Lieto) ja opiskelijajäsenet Paula Haapanen (Seinajoki), Taru Suviala (Turku) ja Sara Kujanpää (Seinäjoki)

”Esko-työryhmä edistää kirjastopalveluiden tasavertaista saatavuutta kaikille. Ryhmän tavoitteena on kirjastopalvelujen saavutettavuus ja ikäystävällisyys. Esko-kahveista saamamme palaute innostaa jatkamaan eteenpäin.”

Työryhmän facebookryhmä Esteettömät kirjastopalvelut ESKO

Fiktiotyöryhmä

Puheenjohtaja Anna Kippola, Raahe

  • Työryhmän jäsenet: Hanna Huovinen (Tampere), Anna Roos (Inari), Anna Borgman (Helsinki), Hanna Jarva (Oulu) ja opiskelijajäsenet Henna Hietala (Helsinki) ja Annina Välimäki (Turku)

”Fiktioryhmän tarkoitus on kaunokirjallisuuden aseman ja arvostuksen esillä pitäminen kirjastoissa. Järjestämme muun muassa kirjastolaisille suunnattua kirjallisuuskoulutusta.
On innostavaa saada tehdä työtä ydinosaamisensa parissa. Harvoin saa kokoustaa näin tiiviisti kirjallisuuden äärellä.”

Kirjastoautotyöryhmä

Puheenjohtaja Niina Kuusniemi, Tuusula

  • Työryhmän jäsenet: Teppo Seppinen (Kouvola), Teemu Hiltunen (Turku), Marja Alatalo (Muonio), Sari Snickeri (Pori), Liisa Eikanheimo (Helsinki), Katja Isokääntä (Oulu) ja Eetu Kinni (Iisalmi)

”Kirjastoautotyöryhmä järjestää erilaisia ammattitapaamisia, tiedottaa autotyöasioista sekä opastaa ja neuvoo kollegoita tarpeen tullen. Työskentelyssä innostaa vertaistuki ja hienot verkostot, joita olemme saaneet muodostaa ympäri Suomea.”

Koulutus- ja tutkimustyöryhmä

Puheenjohtaja Henri Pitkänen (SYKE)
työryhmälle voit laittaa viestiä

Työryhmän jäsenet: Inka Jousea (Keuda), Satu Salmela (Seinäjoen AMK), Heidi Tuikka (Kokkola), Pasi Kangas (AKE-Lahti), Anna Suorsa (Oulun yliopisto), Jenni Hakanen (Kajaani), Kati Haanpää (Turun AMK), Heli Aalto, Riitta Luoto  ja Hanna Kleemola

”Kirjastoseuran Koulutus- ja tutkimustyöryhmän tarkoitus on toimia siltana kirjastoissa ja alan koulutuksen sekä tutkimuksen parissa toimivien välillä. Lisäksi tavoitteena on tukea alan koulutuksen kehittymistä.”

Nuortenkirjastotyöryhmä

Puheenjohtaja Suvi Sario, Laitila
työryhmälle voit laittaa viestiä

  • Työryhmän jäsenet: Jaana Jauhiainen (Kuopio),  Laura Liikavainio (Oulu), Heidi Tuikka (Kajaani), Irina Cherbukova (Viitasaari), Marjo Mannila (Tampere), Satu Somervuori (Vantaa) ja opiskelijajäsen Marisa Sarapuu (Valkeakoski)

”Kehitämme nuorille suunnattua kirjastotyötä ja toimimme tukena nuortenkirjastotyötä tekeville. Ryhmässämme on hyvä yhteishenki ja kehitämme paljon uutta. Työryhmän jäsenyys toimii näköalapaikkana nuortenkirjastotyöhön ympäri Suomen.”

Työryhmän facebook-ryhmä Nuortenkirjastotyö

Työryhmän instagram Nuortenkirjasto