Etusivu> Suomen kirjastoseura> Työryhmät

Työryhmät

Työryhmissä vaikutetaan siihen, mihin suuntaan kirjastoala kehittyy. Työryhmät on tarkoitettu Kirjastoseuran jäsenille.
Työryhmän jäsenyys tarjoaa mahdollisuuden verkostoitua ja kehittää omaa asiantuntijuutta. Ryhmässä toimimisesta saa työtodistuksen. Käytännön toimintaan ryhmät saavat tukea seuran toimistolta.

Asiakaspalvelutyöryhmä

Puheenjohtaja Sanna-Mari Samu

  • Työryhmän jäsenet: Anneli Outinen, Ulla-Mari Kivi, Elina Suikanen ja opiskelijajäsen Johanna Vähätalo

”Ryhmä keskittyy työssään asiakaspalvelun käytäntöihin ja kehittämiseen. Mietimme myös uusia ja tulevaisuuteen suuntavia ideoita.”

Esteettömät kirjastopalvelut (ESKO)

Puheenjohtaja Marja Heroja

  • Työryhmän jäsenet: Sari Saarela, Karoline Berg, Tarja Rajala, Ville-Pekka Nummi, Anna Heikkinen ja opiskelijajäsen Paula Haapanen

”Esko-työryhmä edistää kirjastopalveluiden tasavertaista saatavuutta kaikille. Ryhmän tavoitteena on kirjastopalvelujen saavutettavuus ja ikäystävällisyys. Esko-kahveista saamamme palaute innostaa jatkamaan eteenpäin.”

Työryhmän facebookryhmä Esteettömät kirjastopalvelut ESKO

Fiktiotyöryhmä

Puheenjohtaja Tuomas Aitonurmi

  • Työryhmän jäsenet: Marika Helovuo, Hanna Huovinen, Essi Löytynoja, Miia Mähönen, Maija-Kaisa Myllymäki ja opiskelijajäsen Henni Laihia

”Fiktioryhmän tarkoitus on kaunokirjallisuuden aseman ja arvostuksen esillä pitäminen kirjastoissa. Järjestämme muun muassa kirjastolaisille suunnattua kirjallisuuskoulutusta.
On innostavaa saada tehdä työtä ydinosaamisensa parissa. Harvoin saa kokoustaa näin tiiviisti kirjallisuuden äärellä.”

Kansainvälisyys- ja monikulttuurisuustyöryhmä

Puheenjohtaja Katherine Raunanen

  • Työryhmän jäsenet: Susanna Kolehmainen, Tuomo Mannonen, Hanna Rissanen, Alexandra Stang ja opiskelijajäsen Mari Lapinoja

”Työryhmä haluaa herättää keskustelua ajankohtaisista kansainvälisyyteen ja monikulttuurisuuteen liittyvistä teemoista muun muassa järjestämällä koulutuksia ja tapaamisia.”

Työryhmän facebook-ryhmä MULTIKULTI / Monikulttuurinen kirjastotyö

Kirjastoautotyöryhmä

Puheenjohtaja Sanna Kuosa

  • Työryhmän jäsenet: Teppo Seppinen, Teemu Hiltunen, Jari Vainionmaa, Mrja Alatalo, Sar Snickeri ja Kai Lehtinen

”Kirjastoautotyöryhmä järjestää erilaisia ammattitapaamisia, tiedottaa autotyöasioista sekä opastaa ja neuvoo kollegoita tarpeen tullen. Työskentelyssä innostaa vertaistuki ja hienot verkostot, joita olemme saaneet muodostaa ympäri Suomea.”

Koulutus- ja tutkimustyöryhmä

Puheenjohtaja Heidi Enwald

  • Työryhmän jäsenet: Heli Aalto, Salla Erho, Satu Salmela, Inka Jousea, Heidi Tuikka ja opiskelijajäsenet Henri Pitkänen ja Joonas Yliniemi

”Kirjastoseuran Koulutus- ja tutkimustyöryhmän tarkoitus on toimia siltana kirjastoissa ja alan koulutuksen sekä tutkimuksen parissa toimivien välillä. Lisäksi tavoitteena on tukea alan koulutuksen kehittymistä.”

Nuortenkirjastotyöryhmä

Puheenjohtaja Raisa Laitala

  • Työryhmän jäsenet: Lotta Autio, Jaana Jauhiainen, Merja Kauppinen, Anna Missilä, Kirsi Rouvali ja Sari Seitajärvi

”Kehitämme nuorille suunnattua kirjastotyötä ja toimimme tukena nuortenkirjastotyötä tekeville. Ryhmässämme on hyvä yhteishenki ja kehitämme paljon uutta. Työryhmän jäsenyys toimii näköalapaikkana nuortenkirjastotyöhön ympäri Suomen.”

Työryhmän facebook-ryhmä Nuortenkirjastotyö

Työryhmän instagram Nuortenkirjasto