Etusivu> Suomen kirjastoseura> Työryhmät

Työryhmät

Suomen kirjastoseuran työryhmissä vaikutetaan siihen, mihin suuntaan kirjastoala kehittyy. Työryhmät on tarkoitettu Kirjastoseuran jäsenille.

Työryhmän jäsenyys tarjoaa mahdollisuuden verkostoitua ja kehittää omaa asiantuntijuutta. Käytännön toimintaan ryhmät saavat tukea seuran toimistolta.

Työryhmän toiminnasta saa työtodistuksen.

Asiakaspalvelutyöryhmä

Puheenjohtaja Sanna-Mari Samu, Paimio

  • Työryhmän jäsenet: Anneli Outinen (Vantaa), Ulla-Mari Kivi (Alavieska) ja opiskelijajäsenet Johanna Vähätalo (Turku) ja Paula Nurmesniemi (Seinäjoki)

”Ryhmä keskittyy työssään asiakaspalvelun käytäntöihin ja kehittämiseen. Mietimme myös uusia ja tulevaisuuteen suuntavia ideoita.”

Esteettömät kirjastopalvelut (ESKO)

Puheenjohtaja Marja Heroja, Oulu

  • Työryhmän jäsenet: Sari Saarela (Kaarina), Karoline Berg (Helsinki), Ville-Pekka Nummi (Tampere), Anna Heikkinen (Taipalsaari), Maria Korpela (Turku) ja opiskelijajäsen Paula Haapanen (Seinajoki)

”Esko-työryhmä edistää kirjastopalveluiden tasavertaista saatavuutta kaikille. Ryhmän tavoitteena on kirjastopalvelujen saavutettavuus ja ikäystävällisyys. Esko-kahveista saamamme palaute innostaa jatkamaan eteenpäin.”

Työryhmän facebookryhmä Esteettömät kirjastopalvelut ESKO

Fiktiotyöryhmä

Puheenjohtaja Essi Löytynoja, Kuopio

  • Työryhmän jäsenet: Hanna Huovinen (Lahti), Anna Roos (Inari), Anna Kippola (Raahe) ja opiskelijajäsen Henni Laihia (Turku)

”Fiktioryhmän tarkoitus on kaunokirjallisuuden aseman ja arvostuksen esillä pitäminen kirjastoissa. Järjestämme muun muassa kirjastolaisille suunnattua kirjallisuuskoulutusta.
On innostavaa saada tehdä työtä ydinosaamisensa parissa. Harvoin saa kokoustaa näin tiiviisti kirjallisuuden äärellä.”

Kansainvälisyys- ja monikulttuurisuustyöryhmä

Työryhmä on tauolla vuoden 2022. Työryhmän toimintaan liittyvissä asioissa voit olla yhteydessä seuran toimistoon .

”Työryhmä haluaa herättää keskustelua ajankohtaisista kansainvälisyyteen ja monikulttuurisuuteen liittyvistä teemoista muun muassa järjestämällä koulutuksia ja tapaamisia.”

Työryhmän facebook-ryhmä MULTIKULTI / Monikulttuurinen kirjastotyö

Kirjastoautotyöryhmä

Puheenjohtaja Sanna Kuosa, Lahti

  • Työryhmän jäsenet: Teppo Seppinen (Kouvola), Teemu Hiltunen (Turku), Jari Vainionmaa (Saarijärvi), Marja Alatalo (Muonio) ja Sari Snickeri (Pori)

”Kirjastoautotyöryhmä järjestää erilaisia ammattitapaamisia, tiedottaa autotyöasioista sekä opastaa ja neuvoo kollegoita tarpeen tullen. Työskentelyssä innostaa vertaistuki ja hienot verkostot, joita olemme saaneet muodostaa ympäri Suomea.”

Koulutus- ja tutkimustyöryhmä

Puheenjohtaja Heli Aalto, Tampere
työryhmälle voit laittaa viestiä

Työryhmän jäsenet:  Salla Erho (Keuda), Satu Salmela (Seinäjoen AMK), Heidi Tuikka (Kokkola), Pasi Kangas (AKE-Lahti), Henri Pitkänen (SYKE), Lasse Pekkarinen (Helsinki),  Liisa Nikkilä (Ylöjärvi), Anna Suorsa (Oulun yliopisto) ja opiskelijajäsen Mari Lapinoja (Tampereen yliopisto)

”Kirjastoseuran Koulutus- ja tutkimustyöryhmän tarkoitus on toimia siltana kirjastoissa ja alan koulutuksen sekä tutkimuksen parissa toimivien välillä. Lisäksi tavoitteena on tukea alan koulutuksen kehittymistä.”

Nuortenkirjastotyöryhmä

Puheenjohtaja Merja Kauppinen, Hämeenlinna
työryhmälle voit laittaa viestiä

  • Työryhmän jäsenet: Jaana Jauhiainen (Kuopio), Anna Missilä (Sastamala), Kirsi Rouvali (Turku) ja Sari Seitajärvi (Haapavesi)

”Kehitämme nuorille suunnattua kirjastotyötä ja toimimme tukena nuortenkirjastotyötä tekeville. Ryhmässämme on hyvä yhteishenki ja kehitämme paljon uutta. Työryhmän jäsenyys toimii näköalapaikkana nuortenkirjastotyöhön ympäri Suomen.”

Työryhmän facebook-ryhmä Nuortenkirjastotyö

Työryhmän instagram Nuortenkirjasto