Etusivu> Kirjastolehti > Kirjailijat avoimina

Kirjailijat avoimina

Tiesitkö, että Anna-Leena Härkönen kirjoitti Akvaariorakkautta täysin ilman inspiraatiota? Tai että Kirsti Kunnas teki pitkään käännöstöitä, koska kirjailijantyö ei käynyt leiville? Kirjallisuuden edistämiskeskuksen Kirjailijakuvat-dokumenttisarjassa kirjailijat kertovat kameralle avoimesti työstään ja ajatuksistaan.

Tiesitkö, että Anna-Leena Härkönen kirjoitti Akvaariorakkautta täysin ilman inspiraatiota? Tai että Kirsti Kunnas teki pitkään käännöstöitä, koska kirjailijantyö ei käynyt leiville? Kirjallisuuden edistämiskeskuksen Kirjailijakuvat-dokumenttisarjassa kirjailijat kertovat kameralle avoimesti työstään ja ajatuksistaan. Dokumenteista välittyy kiinnostavasti myös ajankuva: esimerkiksi Härkösen vuonna 1991 kuvatussa osassa puhuu nuori näyttelijä-kirjailija ensin teatterin maskeerauspöydän ääressä ja sitten kotonaan. Työpöydällä komeilee Commondore 64 ja sisutus on karu.

Dokumenttisarja löytyy useimmista kirjastoista ja sitä esitetään Suomen teemamaapaviljongissa Frankfurtin kirjamessuilla lokakuussa.  Lisätietoa: www.kirjailijaliitto.fi/edistamiskeskus/kirjailijakuvia