Etusivu> Kirjastolehti > Sikke Sumari, Benjamin Ilmoni: Sikke Ruokaa rakkaudella

Sikke Sumari, Benjamin Ilmoni: Sikke Ruokaa rakkaudella

Sikke Sumari, Benjamin Ilmoni: Sikke – Ruokaa rakkaudella, Paasilinna (2012) 168 s.

Ruokaa rakkaudella on tunnelmallinen ja kaunis ruokakirja, jota selailee ihan mielikseen.  Kaikista annoksista on houkuttelevat kuvat (kuten ruokakirjassa pitääkin olla), lisäksi kuvituksena on Benjamin Ilmonin tunnelmakuvia Italiasta.

Suurin osa ohjeista mukavan mutkattomia ja ainekset löytyvät lähikaupasta. Sikke on koonnut kirjaansa reseptejä Italiasta ja muutaman Suomestakin. Eksoottisin lienee ”Kania uunissa”, jossa kanin voi onneksi korvata broilerilla. Kirjasta löytyy paitsi italialaisia myös suomalaisia arkiruokia, pienin, henkilökohtaisin tarinoin maustettuna. Kaalilaatikkokin alkaa houkutella, kun lukee Siken muistelot lapsuutensa lohturuoasta.

Itselläni on tapana etsiä ohjeita aineksittain, eli jos jääkaapista löytyy vaikka parsaa, etsin parsaa sisältäviä ohjeita. Ruokaa rakkaudella –kirjan hakemistossa ei ole ruokia aineksittain, vaan kirja pitää selailla läpi jotta tietää, mitä ”Isoäidin torttu” tai ”San Giuseppen riisi-sitruunafritterit” sisältävät. Toisaalta opus on helposti selailtavissa, koska ohjeille ja kuville on annettu riittävästi tilaa.

Testasin Pehmeän omenatortun. Torttu oli helppo tehdä ja siitä tuli melkein samannäköinen kuin kuvassa.

Nautiskelimme sen pihalla vaniljajäätelön kanssa. Ruokailijoina oli Ronja 6-v, mummo ja minä.

Ronja: ”Ihanaa, parasta omenatorttua mitä olen syönyt!”

Mummo: ”Todella hyvää, minun täytyy kopioida tuo resepti.”

Oma arvio: ”Nam! Raastettu sitruunankuori tuo raikkautta makeaan torttuun.”