Etusivu> Kirjastolehti > Rakkausterapiaa

Rakkausterapiaa

Haastattelin Pohjois-Korean vankileirillä syntynyttä ja sieltä paennutta Shin Dong-hyukia. Saatoinpa olla ainoa toimittaja, joka kyseli Shiniltä rakkaudesta.

HAASTATTELIN Pohjois-Korean vankileirillä syntynyttä ja sieltä paennutta Shin Dong-hyukia. Saatoinpa olla ainoa toimittaja, joka kyseli Shiniltä rakkaudesta. Joku saattaa nyt ajatella, että onpa törppöä kysellä rakkaudesta ihmiseltä, joka on kokenut kauheuksia, ja jolla voisi olla jotain tähdellisempääkin sanottavaa. Kuitenkin rakkaus on ihmiselle äärimmäisen tärkeää. Jos Shin olisi saanut lapsuudessaan kokea rakkautta, hän osaisi myös itse rakastaa.

ROMANTTISTA lukemistoa, rakkauselokuvia ja musiikkia pidetään usein kevyenä, vähän hömppänä ja lähinnä naisten harrastamana. Rakkausaiheita väheksytään, vaikka ei pitäisi. Romanttinen kirjallisuus komeilee jatkuvasti lainaustilastojen kärjessä ja kaupallisella puolella se on iso bisnes. Rakkausromaanilla voi olla myös terapeuttista arvoa – olisipa kiva tietää kuinka moni on paennut Tuulen viemään parisuhteen katkettua ja voinut sen ansiosta rämpiä ylös surun suosta, nostaa leuan pystyyn ja todeta Scarlett O´haran tapaan: ”Ajattelen sitä vasta huomenna!”

MIESTENKIN olisi syytä lukea enemmän naisten kirjoittamaa ja lukemaa kirjallisuutta – ja erityisesti kumppaninsa suosikkiteoksia. Jos ei muusta syystä, niin siksi, että ymmärtäisivät paremmin äitiään/siskoaan/tyttöystäväänsä/vaimoaan.  Kirjan avulla on mahdollista sukeltaa toiseen maailmaan, toisen pääkopan sisään. Jos siis joskus kuulet miehen huokaavan kuinka vaikea on ymmärtää naista, taluta hänet kirjastoon ja pyydä kirjastovirkailijaa vinkkaamaan naisen sielunelämää valottavia teoksia. Uskon, että tällä olisi parisuhteelle edullisia vaikutuksia.

ps. Kirjastosta voi löytää myös rakkaan. Moni rakkaussuhde on saanut alkunsa kirjastossa ja onpa kirjastossa menty naimisiinkin. Lue juttu uusimmasta Kirjastolehdestä nro 1/13!

pps. Pysy mukana Kirjastolehden uutisvirrassa tykkäämällä meistä Facebookissa:www.facebook.com/Kirjastolehti