Etusivu> Kirjastolehti > Miina Supinen: Orvokki Leukaluun urakirja

Miina Supinen: Orvokki Leukaluun urakirja

Leukaluun uraohjeita on kuultu aiemmin radiossa Miitta Sorvalin esittäminä. Lähes puolet kirjassa olevista uraohjeista on kuitenkin aivan uusia.

Orvokki Leukaluun urakirja lupaa antaa lukijan elämälle uuden suunnan. Miina Supisen kirjoittama kirja on kuitenkin kaikkea muuta kuin vakavasti otettava ammatinvalintaopas.

Kirjassa ammattivalintapsykologi Orvokki Leukaluu vastaa ihmisten esittämiin ura-aiheisiin kysymyksiin varsin hulvattomalla tavalla. Lukija pääsee muun muassa kurkistamaan, millaista on olla joulumies ja kenelle sopii akvaarionhoitajan ammatti.

Leukaluun uraohjeita on kuultu aiemmin radiossa Miitta Sorvalin esittäminä. Lähes puolet kirjassa olevista uraohjeista on kuitenkin aivan uusia. Kirjaa lukiessa on helppo kuvitella Sorvali Leukaluun roolissa antamassa tarkkanäköisiä neuvojaan. Leukaluun suora ja kaunistelematon tyyli ampuu ihmisten urahaaveet äkkiä alas ja tarjoaa tilalle paljon jännittävämpiä ja mielikuvituksellisempia vaihtoehtoja. Urakirjan luvut ovat lyhyitä ja kirjaa voi lukea sujuvasti vaikka työmatkalla. Silloin on tosin hyvä varautua hetkittäisiin naurunpurskahduksiin.

Vaikka kirja on hauska ja Supisen huumori ihailtavan absurdia, aika ajoin tuntuu, etteivät Leukaluun opit pääse aivan täyteen lentoon. Voi ollakin, että lyhyet radioon kirjoitetut tarinat toimivatkin parhaiten juuri ääneen luettuina. Orvokki Leukaluun urakirjalle onkin myös toinen vaihtoehto: äänikirja, johon kaikki kirjan 40 uraohjetta on koottu Miitta Sorvalin lukemina.