Etusivu> Kirjastolehti > Anna-Leena Härkönen: Laskeva neitsyt ja muita kirjoituksia

Anna-Leena Härkönen: Laskeva neitsyt ja muita kirjoituksia

Julkisuuden henkilön arjen asioista on aina tyydyttävää lukea, joten Härkönen ei unohda kolumneissaan myöskään kirjailija- ja näyttelijäminäänsä.

Laskeva neitsyt ja muita kirjoituksia kätkee pinkkien kansien sisälle yhteensä 40 Anna-Leena Härkösen Anna-lehteen kirjoittamaa kolumnia.

Kolumni on jännittävä kirjoittamisen laji. Sanottava pitää pukea napakkaan mittaan ja kirjoittajan on laitettava itsensä likoon. Monet Härkösen kolumneista kumpuavatkin hänen omasta elämästään: miten hän melkein sai paniikkikohtauksen, kun löysi poikansa päästä täitä tai miten hän pohtii kipsi kädessään, voiko poiketa naapuriin pyytämään apua viinipullon avaamisessa.

Julkisuuden henkilön arjen asioista on aina tyydyttävää lukea, joten Härkönen ei unohda kolumneissaan myöskään kirjailija- ja näyttelijäminäänsä. On mielenkiintoista lukea, miten kokenutkin näyttelijä jännittää uusia haasteita ja miten kirjaa kirjoittaessaan Härkönen ei välttämättä aina tiedä romaaninsa loppuratkaisua.

Ennen kaikkea Härkönen on kolumneissaan kuitenkin rehellinen ja arkinen. Hän selvästi tuntee itsensä, omat heikkoutensa ja vahvuutensa. Lukija pystyy samaistumaan niin huonoihin hiuspäiviin kuin haaveisiin oman elämän Zorrosta.

Kuten edellä mainituista esimerkeistä voi päätellä, kuuluvat kirjan kohderyhmään eritoten naiset. Miehille kolumnikokoelman läpi kahlaaminen toimisi ehkä pienenä kurkistuksena naisten maailmaan. Mutta muistutuksen sanana kaksilahkeisille: kolumnin tyylikeinoihin kuuluu usein kärjistäminen huumoria unohtamatta.