Etusivu> Kirjastolehti > Kirjallisuudesta kiinnostuneille lapsille

Kirjallisuudesta kiinnostuneille lapsille

TET-harjoittelija Elsa Huovinen arvioi Vinski-lehden

Sain tutkittavakseni Vinskin numero 3/13. Vinski on lasten kirjallisuuslehti jossa on erilaisia tehtäviä, haastatteluja ja muuta vastaavaa. Lehdessä on myös haastatteluja ja erilaisia kisoja. Tässä numerossa oli kirjoituskisa, jossa piti luoda tarina itse, tai lehden kuviin liittyen.

Lehdessä  kerrotaan Vinskistä seuraavasti: Julkaisija on Lukukeskus, joka haluaa innostaa lapsia ja nuoria lukemaan esim. järjestämällä kirjailijavierailuja kouluihin ja kirjastoihin. Lukukeskus julkaisee myös toista lehteä, Lukufiilistä, joka on suunnattu yläaste- ja lukioikäisille. Lehdet voi ostaa kirjakaupasta, lainata kirjastosta tai tilata kotiin.

En tiennyt Vinskistä mitään ennen kuin sain sen arvioitavaksi.

Itse en kovin paljon innostunut lehdestä, enkä tiedä olisinko innostunut nuorempanakaan. Pidän kyllä lukemisesta, mutta tämä ei herättänyt mielenkiintoa.
Hauskaa Vinskissä oli vitsit ja juttu kirosanoista. Siinä kerrotaan mihin kirosanoja tarvitaan: aikuiset eivät pidä kirosanoista, mutta mitä äiti huutaa kun lyö sormeensa vasaralla? Myös arvostelu Puolikuun ratsutilasta oli kiinnostava, koska olen itsekin lukenut tätä kirjasarjaa.

Kansi on hyvin hauska, koska siinä on orava jolla on hauska asento.