Etusivu> Kirjastolehti > Haettiin kotoa töihin

Haettiin kotoa töihin

Kapula kiertoon -palstalla vuorossa Paula Hautala Kauhavalta.

Missä tehtävissä olet toiminut valmistumisesi jälkeen?

Jäin heti äitiyslomalle ja vanhempainvapaalle valmistuttuani Seinäjoen AMK:sta jouluna 2006. Harvoin kotoa tullaan ketään töihin hakemaan, mutta itselläni kävi niin hyvä tuuri: kirjastovirkailija Kauhavalta soitti ja pyysi tuuraamaan hänen vuorotteluvapaataan. Olin ollut siellä aiemmin harjoittelussa. Sijaistin muutaman kuukauden ja siitä jatkoin kirjastonhoitajan vanhempainvapaan sijaisuudella. Näitä sijaisuuksia jatkuikin sitten lähes viiden vuoden ajan, kunnes viime keväänä minut valittiin Kauhavan kaupunginkirjastoon kirjastonhoitajan toimeen.

Mitä tehtäviä sinulla on ja mitkä niistä koet itsellesi mieluisimmiksi?

Kaikki kirjaston normaalit päivittäiset työt, ja lisäksi vastaan yhdessä toisen kirjastonhoitajan kanssa kaukopalvelusta ja erilaisista oheistoiminnoista, kuten kouluyhteistyöstä ja satutuokioista. Työhöni kuuluu myös tiedottamista, markkinointia, kirjastonkäytön opetusta, luettelointia jne. Lisäksi on erilaisia projektiluontoisia tehtäviä, kuten tällä hetkellä kaupungin tiedonohjaussuunnitelman tekemistä kirjaston osalta.

Mieluisinta työssäni on monipuolisuus. Asiakaspalvelu ja siinä onnistuminen palkitsevat eniten. Tapahtumia on myös mukavaa suunnitella ja toteuttaa.

Kuinka hyvin opiskeluaikanasi hankkimasi tiedot ja taidot ovat vastanneet työelämän vaatimuksia?

Melko hyvin. Tradenomikoulutukseen kuului kaupan alan perusopintoja, mistä ei ole ainakaan haittaa ollut. Vaikka tuotamme käyttäjälle ilmaista palvelua, kilpailee kirjasto lukuisien muiden ajankäyttö- ja tiedonhankintakanavien kanssa. Työharjoittelujaksolla koulussa opittuja asioita pääsi kokeilemaan käytännössä. Koulutukseen kuuluva lastenkirjastotyön kurssi on ollut käytännön työssä todella hyödyllinen.

Millaista täydennyskoulutusta olet hankkinut ja mistä aihealueesta toivoisit saavasi lisätietoa?

Osallistun mahdollisuuksien mukaan mahdollisimman moniin koulutuksiin joita tarjotaan, maakuntakirjaston järjestämiin lähinnä. Viimeksi olin Kokkolassa Marc21-luettelointikoulutuksessa, koska luettelointi kuuluu siihen osa-alueeseen, jossa tarvitsen lisää harjoitusta. Koulutuspäivillä saa usein hyödyllisiä käytännön vinkkejä muilta alalla olevilta. Haluaisin lisää koulutuksia lukemisharrastuksen edistämisestä.

 

Kapula kiertoon!

Heitän kapulan Kurikan kirjastoon kirjastonhoitaja Paula Rönnille.

1) Kurikan kirjastossa ollaan todella aktiivisia, mikä on salaisuutenne? Kannustetaanko siihen vai onko sinne sattunut vain monta innokasta työntekijää?

2) Millainen on Kurikan kirjaston musaklubi?

3) Suunnitteletteko tapahtumia ajoissa etukäteen ja onko teillä nyt suunnitteilla jotain uutta?