Etusivu> Kirjastolehti > Grégoire Delacourt: Onnen koukkuja

Grégoire Delacourt: Onnen koukkuja

Jotta kellekään ei varmasti jää epäselväksi, mitä mieltä olin Onnen koukuista, hihkaisen heti alkuun: Kirja oli ihastuttava!

Jotta kellekään ei varmasti jää epäselväksi, mitä mieltä olin Onnen koukuista, hihkaisen heti alkuun: Kirja oli ihastuttava! Grégoire Delacourt arvostaa sanoja ja käyttää niitä harkitun tehokkaasti.

Miltei kaikki meistä ovat joskus haaveilleet miljoonien lottovoitosta ja leikitelleet ajatuksilla, mitä voiton suomilla rahoilla voisi hankkia. Nämä ovat kuitenkin vain mielikuvia ja ajatuksia korvien välissä.

Mitä sitten tapahtuu, kun voitto oikeasti osuu kohdalle?

Jocelyne pyörittää pientä käsityöliikettä ja kirjoittaa aiheeseen liittyvää blogia, joista molemmista on muodostunut monelle naiselle elämän henkireikä.  Hänen liittonsa on ollut ajoittain karikkoinen, mutta pari on selättänytt ongelmansa ja päättänyt rakastaa toisiaan. Arki rullailee mukavasti, kunnes Jocelyne saa tietää voittaneensa lotossa 18 miljoonaa euroa.

Suuri summa pelottaa häntä, joten miljoonien shekki päätyy hänen käsistään kengän pohjallisen alle piiloon. Jocelynen mielenliikkeitä ja pohdintaa on avartavaa seurata hänen kirjaamiensa toive- ja tarvelistojen kautta. Todellisten tarpeiden lista näyttää kovin erilaiselta kuin hullujen mielitekojen lista. Listat peilaavat hienosti hänen ajatuksiaan eri vaiheissa, kun miljoonien shekki vähitellen saavuttaa hänen ymmärryksensä. Jocelyne ehtii kokea paljon ennen kuin on viimeisen, lopullisen listan aika.

Kirjan takakannessa romaania kuvaillaan suloisenkarvaaksi. Onnen koukkuja tosiaan on kaikessa yksinkertaisuudessaan samaan aikaan sekä kaunis, että karu tarina rahasta – sen tarjoamasta onnesta ja onnettomuudesta.

18 miljoonaa tuo onnen vain, jos se päätyy oikealle henkilölle.