Etusivu> Kirjastolehti > Anette Rattfelt ym. : Mustikka – Makuja ja muistoja

Anette Rattfelt ym. : Mustikka – Makuja ja muistoja

Kirja sopii mustikkafanille fiilistelyyn tai historiasta ja (erityisesti Ruotsin) marjoihin liittyvästä kansanperinteestä kiinnostuneelle. Se kertoo mitä mustikasta on aikojen saatossa ajateltu, sanottu, tarinoitu, laulettu tai kirjoitettu.

Kirja sopii mustikkafanille fiilistelyyn tai historiasta ja (erityisesti Ruotsin) marjoihin liittyvästä kansanperinteestä kiinnostuneelle. Se kertoo mitä mustikasta on aikojen saatossa ajateltu, sanottu, tarinoitu, laulettu tai kirjoitettu. Myös tekijöiden henkilökohtaisia muisteloita mahtuu mukaan. Tarinoinnin lomassa on runsaasti tunnelmallisia kuvia.

 Kirjasta opin yllättävän seikan, että mustikka ei suinkaan ole aina ollut yhtä arvostettu. Poimintaa on muinoin pidetty aivan turhana näpertelynä, kunnes mustikalla hoksattiin alkaa tekemään bisnestä, vaihtelevalla menestyksellä. Vasta lähihistorian nousukiito on nostanut mustikan arvostetuksi superfoodiksi.

 Teos sisältää noin sata monipuolista mustikkareseptiä. Mukana on yllättäviä ja rohkeitakin yhdistelmiä niiden perinteisten reseptien lisäksi. Ideoita löytyy niin pääruokiin, leivontaan, juomiin kuin säilöntäänkin.

 Resepteistä houkuttavimmat ovat drinkkejä, joita harmikseni en vauvan äitinä päässyt kokeilemaan. Tyydyin siis testaamaan Ann-Christinin marengin, jolla ei oikean marengin kanssa ole paljoa yhteistä. Tämä marenki on oikeastaan eräänlainen kaurapaistos. Ohje oli erittäin helppo ja nopea toteuttaa ja lopputulos mukavan rapsakka ja juuri sopiva kevyesti makea herkumpi välipala.

 + visuaalisuus

+ monipuolisuus

+ reseptien runsaus

– teksti on tieteellistä tarkkuutta kaipaavalle vähän turhankin laveasti tarinoivaa