Etusivu> Ajankohtaista > Osallistu kirjastoalan työntekijätutkimukseen! 

Osallistu kirjastoalan työntekijätutkimukseen! 

Olemme tekemässä kirjastoalan työntekijätutkimusta. Meidän mielestämme kirjastoalan ammattilaisten ääni pitää saada vahvemmin kuuluviin. Haluamme tietää mikä kirjastoalalla toimii hyvin ja mitä pitää vielä kehittää.

Mitä enemmän ja monipuolisemmin saamme vastaajia, sitä selkeämmin näemme tilanteen.

Siksi pyydämmekin, että osallistut ponnisteluun vastaamalla tutkimukseen. Muista myös jakaa tutkimuksen linkkiä kollegoillesi! 

Kyselyyn pääset vastaamaan täällä: Työntekijätutkimus

Viimeksi tutkimme alan ammattilaisten suhtautumista työhönsä vuonna 2019. Silloin saimme yli 1500 vastausta. Tarvitsemme nyt jokaisen ammattilaisen avuksi, jotta luku saadaan tälläkin kertaa yhtä korkeaksi. Ison vastaajamäärän avulla voimme verrata tietoja aiempaan tutkimukseen ja näemme selkeämmin, mihin keskittyä kehittämisessä ja mikä on muuttunut. Muistathan myös, että vastaamisesta voi voittaa palkinnon. 

Tutkimuksen tulokset julkaistaan Kirjastopäivillä 4.6.2024.

Kyselyyn vastataan nimettömästi. Vastaamisen yhteydessä voit osallistua myös arvontaan, jossa yhteystietonsa jättäneiden kesken arvotaan lahjakortteja. Yhteystietoja ei voi yhdistää tutkimusvastauksiin.

Selvityksen toteuttavat yhteistyössä Suomen kirjastoseura, Finlands svenska biblioteksförening, Suomen tieteellinen kirjastoseura, Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL, Ammattiliitto Jyty, Akavan Erityisalat, Kuntien asiantuntijat KUMULA, Kirjastonhoitajien säätiö sr ja Tieteentekijöiden liitto.