Etusivu> Ajankohtaista > Kirjastopäivät järjestetään kesäkuussa Kuopiossa

Kirjastopäivät järjestetään kesäkuussa Kuopiossa

Kirjastoammattilaisten tapahtumassa muistutetaan, että kaikki kirjastossa tehtävä työ tähtää sivistyksen ja hyvinvoinnin edistämiseen.

Valtakunnalliset Kirjastopäivät järjestetään 4.–6. kesäkuuta Kuopion Musiikkikeskuksessa. Päivät kokoavat yhteen satoja kirjastoalan ammattilaisia  ympäri Suomen.

Tapahtuman teemoja ovat muun muassa kirjaston vaikuttavuus ja sivistystyö, kirjastoammattilaisten monipuolinen ammattitaito ja siihen kohdistuvat odotukset, yhdenvertaisuus ja antirasismi sekä vihapuhe ja demokratia.

Kirjastopäivät on kirjastoammattilaisten koulutustapahtuma, joka järjestetään joka toinen vuosi.

“Odotan malttamattomana Kuopion Kirjastopäiviä. Ohjelma lujittaa kirjastoammattilaisten kokemusta heidän tekemänsä työn tärkeydestä. Saamme muistutuksen siitä, että kaikki työtehtävämme tähtäävät sivistyksen ja hyvinvoinnin edistämiseen”, kertoo Suomen kirjastoseuran toiminnanjohtaja Juha Manninen.

Suomen kirjastoseura järjestää tapahtuman yhdessä Kuopion kaupunginkirjaston kanssa.

”Kuopio on valmis ottamaan kirjastolaiset vastaan. Kaikenlaista mukavaa yllätystä on kehitetty heitä varten. Ihmiset voivat valmistautua saamaan lämpimän savolaisen vastaanoton”, kertoo Kuopion kirjastotoimenjohtaja Päivi Savinainen.

Kohtaamisia messuilla

Tapahtuman pääteema on Kirjasto – kunnan sydän.

”Sydän on ajankohtainen aihe, koska nyt monissa kunnissa on menossa talouden tarkastelua ja tasapainottamistoimenpiteitä. Kuntalaiset ovat puristuksissa. Tässä ajassa kirjaston peruspalvelua tarvitaan”, Juha Manninen sanoo.

Tapahtuman yhteydessä järjestetään kirjastoalan ainoat ammattimessut, jossa kymmenet alan keskeisimmät toimijat esittelevät palveluitaan.

Kirjastoiltamissa jaetaan Suomen kirjastoseuran toimesta Vuoden kirjasto -palkinto sekä Vuoden kirjastoammattilainen ja Vuoden kirjastokehittäjä -henkilöpalkinnot.

Kaksi vuotta sitten Hämeenlinnan Verkatehtaalla järjestetyille Kirjastopäiville osallistui yli 500 kirjastoalan ammattilaista.

”Tapahtuman paras anti on ehdottomasti merkityksellisten kohtaamisten mahdollistaminen. Ihmisille on hyvin tärkeää tavata toisena, kokea jotain hienoa yhdessä ja tuntea kuuluvansa joukkoon”, kertoo tapahtuman tuottaja Pirjo Soininen.

Lisätietoja:

Juha Manninen
Toiminnanjohtaja
Puh: 044 493 4166

Pirjo Soininen
Tuottaja
Puh: 044 251 5209

STT:n tiedote täältä.