Etusivu> Ajankohtaista > Kohti yhdenvertaisuutta: antirasismi kirjastoissa

Kohti yhdenvertaisuutta: antirasismi kirjastoissa

Seminaarin esiintyjät Javiera Marchant Aedo, Ritva Hyttinen, Wiam Alrubaie, Maria Bang, Juha Manninen yhteiskuvassa Suomen kirjastoseuran logon edessä Keravan kirjastolla.

Syyskuun lopulla järjestimme Keravan kaupunginkirjastolla avoimen Yhdenvertaisuus ja antirasistinen työote kirjastoissa -seminaarin. Ohjelma antoi työkaluja antirasistisen työn aloittamiseen sekä esitti kiperiä kysymyksiä, joita jokainen voi omassa työssään pohtia ja kehittää.

Seminaarin paneelikeskustelu on nyt katsottavissa tallenteena Kirjastokaistan sivuilla.  Keskustelua moderoi yhdenvertaisuusasiantuntija ja -kouluttaja Javiera Marchant Aedo. Paneelin osallistujat olivat Maria Bang Keravan kaupunginkirjastosta, Wiam Alrubaie Espoon kaupunginkirjastosta ja Ritva Hyttinen Turun Ammattikorkeakoulusta.

Mikä on antirasistisen työn merkitys kirjastoissa? Miten turvallisemman tilan periaatteet tulisi ottaa käytäntöön kirjastoissa? Miten yhdenvertaisuuteen liittyviä käytäntöjä voi parantaa kirjastoissa? Mitä on kotimainen kirjallisuus ja miten se näkyy erilaisilla kirjalistoilla? Sopisiko anonyymi rekrytointi kirjastoalalle? Keskustelussa pohditaan muunmuassa näitä kysymyksiä.

Javieran vinkit ja lukusuositukset:

Layla Saad: ME AND WHITE SUPREMACY : HOW TO RECOGNISE YOUR PRIVILEGE, COMBAT RACISM AND CHANGE THE WORLD
Päiviö Maurice Omwami: Valkoisuuden toivottomuus (Nuori Voima, 10.12.2021)
THL: Verkkokoulutus antirasismista ammattilaisille (maksuton)

Tutustu Javieran työhön ja koulutuksiin: https://javieramarchantaedo.fi/
Ota seurantaan Anti-Racist Forum: Facebook & Instagram