Etusivu> Ajankohtaista > Kirjastoseura palkitsi opinnäytetöitä – ”Nämä löivät ällikällä”

Kirjastoseura palkitsi opinnäytetöitä – ”Nämä löivät ällikällä”

Suomen kirjastoseura on myöntänyt neljä stipendiä kirjastoalan opiskelijoille ansiokkaista opinnäytetöistä. Palkitut työt tukevat Kirjastoseuran tavoitetta kehittää kirjastoalaa ja tehdä siitä moninaisempaa. 

Töissä nousee esille tärkeitä teemoja, kuten kirjastojen sateenkaarihyllyt ja osallistuminen Pride-tapahtumiin. Lisäksi ne tuovat kirjastoille ideoita ja työkaluja palvelujen kehittämiseksi.  

Ylemmän korkeakoulututkinnon opinnäytetyön palkinto on suuruudeltaan 600 euroa ja alemman korkeakoulututkinnon 400 euroa. 

Palkitut opinnäytetyöt:

Pipsa HämäläinenKirjastot ja Pride: Selvitys Prideen osallistumisesta sekä sateenkaarihyllyistä yleisissä kirjastoissa 

Tanja JurvelinOsa työnkuvaa(ko?) : Suomen yleisten kirjastojen työntekijöiden kohtaamat uhka- ja väkivaltatilanteet työpaikalla asiakkaiden toimesta 

Laura KeränenLautapelit Suomen yleisissä kirjastoissa 

Taru Siira“Ja sitten lukeminen veikin mennessään!”: Yleisten kirjastojen lukuhaasteet aikuisten lukemisen edistämisen välineenä 

Suomen kirjastoseuran toiminnanjohtaja Rauha Maarno on tyytyväinen palkittuihin töihin. 

”Nämä työt löivät meidät ällikällä ajankohtaisuudellaan. Teemme tästä perinteen ja palkitsemme jatkossakin opiskelijoita. Vinkkaamme, että meiltä voi myös kysyä teemoja opinnäytetöihin. Ideoimme mielellämme alaa kehittäviä kokonaisuuksia yhdessä opiskelijoiden ja kouluttajien kanssa”, Maarno kertoo. 

Palkitut opinnäytetyöt esitellään myöhemmin syksyllä Kirjastoseuran järjestämässä verkkotapahtumassa. 

Stipendien lisäksi Kirjastoseuran hallitus myönsi syyskuun kokouksessaan jäsenille apurahoja ammatillisen osaamisen kehittämiseen ja kansainväliseen työhön.