Etusivu> Kirjastolehti > Ville Hänniselle Kirjastolehden Jyvä-palkinto

Ville Hänniselle Kirjastolehden Jyvä-palkinto

Kirjastolehden Jyvä-palkinto jaettiin tänä vuonna toimittaja-tietokirjailija Ville Hänniselle artikkelista Sarjakuvat kirjastossa.

Kirjastolehden Jyvä-palkinto jaetaan tänä vuonna toimittaja-tietokirjailija
Ville Hänniselle artikkelista Sarjakuvat kirjastossa  (Kirjastolehti 4/13). Asiantuntevassa artikkelissa kritisoitiin kirjastojen yksipuolistuvaa sarjakuvatarjontaa ja kirjastoammattilaisten sarjakuvatuntemusta.

Kirjastoseuran puheenjohtaja Jukka Relander luovutti Jyvä-palkinnon Turun kirjamessuilla perjantaina 3.10.2014

Ville Hänninen (s. 1976) on populaarikulttuuriin erikoistunut toimittaja, kriitikko ja tietokirjailija.

Jyvä-palkintoraati, kirjailija Tuomas Lius, freelance-toimittaja Sampsa Oinaala ja Joensuun kirjaston palvelupäällikkö Riitta Kangas perustelivat valintansa seuraavasti:

Kirjaston rooli suomalaisten sarjakuvasivistyksessä on todella merkittävä. Viimeisen kahdenkymmenen vuoden aikana myynnissä olevien sarjakuvalehtinimikkeiden määrä – ja laatu – on romahtanut huomattavasti. Erityisesti pojille suunnatut sarjakuvat, jotka toimivat usein lukemisharrastuksen porttina, ovat käytännössä kadonneet. Ville Hännisen artikkeli tuo hienosti esille kirjaston merkityksen sarjakuvataiteen edistäjänä sekä nostaa sarjakuvan takaisin kirjastoammatilliseen keskusteluun. Kirjastojen on pysyttävä kattavan sarjakuvatarjonnan esille tuojana ja palveltava täten myös pienten kustantamojen toimintaa. 

Taiteilija Eila Minkkisen kirjasinmetallista muotoilema Jyvä jaettiin nyt 44. kerran.