Etusivu> Kirjastolehti > Sonja Bock & Tina Scheftelowitz: Salaattisuosikit ja parhaat buffetit

Sonja Bock & Tina Scheftelowitz: Salaattisuosikit ja parhaat buffetit

Sonja Bock & Tina Scheftelowitz: Salaattisuosikit ja parhaat buffetit, WSOY (2012), 172 sivua

Vaaleanpunaraidallinen kansi antaa Salaattisuosikeista hieman lapsekkaan ensivaikutelman, mutta todellisuudessa kirja on täyttä tavaraa.

Salaattiohjeet on jaoteltu kätevästi eri alaotsikoiden alle niiden sisältämien raaka-aineiden mukaan: perunasalaatit, kalasalaatit, hedelmäiset salaatit… Sama loogisuus jatkuu sisällysluettelossa. Plussaa kirja saa myös tarjoiluehdotuksistaan, jotka opastavat kokoamaan kokonaisen buffetpöydän.

Koska Salaattisuosikit keskittyy jo nimensäkin puolesta pelkästään salaatteihin, on kansien väliin saatu erittäin kattava reseptikokonaisuus aiheen tiimoilta. Jos tavallinen vihersalaatti alkaa tympiä ja sille kaipaa vaihtelua, niin tämä kirja tarjoaa sellaisia useampia.

Itse päädyin testaamaan perusvarmaa tomaattisalaattia, johon kuului myös paistettua paprikaa, mozzarellaa ja basilikaa. Salaatti onnistui hyvin ja se sopisi erinomaisesti tarjottavaksi esimerkiksi tapas-tyylisiin illanistujaisiin.

Salaattisuosikit toimii jokaisen keittiön reseptiarkiston kartuttajana – niin pienen opiskelijayksiön kuin lapsiperheen omakotitalonkin.

+ selkeä konsepti

+vinkit ja kikat -osio

+raaka-aineiden sesonkitaulukko

– kaikista resepteistä ei ole kuvaa