Etusivu> Kirjastolehti > Olle Lönnaeus: Menneisyyden hinta

Olle Lönnaeus: Menneisyyden hinta

Esikoiskirjailija Lönnaeus kuvailee todentuntuisesti pikkukaupungin omalla painollaan etenevää elämää ja kaikki tuntevat kaikki -todellisuutta.

Toimittaja Konrad Jonssonin omilla raiteillaan polveileva elämä kokee kolauksen, kun hän saa tiedon, että hänen adoptiovanhempansa on murhattu pienessä Tommelillan kaupungissa. Konrad ei ole ollut heihin yhteydessä enää vuosiin, mutta hänen on palattava takaisin lapsuutensa maisemiin. Vähäisillä säästöillään elävä Konrad joutuu murhasta epäiltyjen listalle, sillä paljastuu, että murhatut Herman ja Signe olivat muhkean lottopotin voittajia.

Paluu Konradin kotikuntaan nostaa pinnalle myös hänen biologisen äitinsä kaipuun ja tämän salaperäisen katoamisen. Puolalaisnainen ei selvästikään ollut pikkukaupungin yhteisössä pidetty, joten Konrad alkaa kaivella historiaa – hän haluaa tietää, miksi hänen äitinsä antoi hänet adoptoitavaksi.

Konrad joutuu kohtaamaan Tommelillassa monia ihmisiä menneisyydestään ja jotkut kohtaamiset sujuvat toisia paremmin. Hän saa tuntea sekä rakkautta että kyräileviä katseita selässään.

Pääepäillyt murhasta vaihtelevat dekkarin tarinan edetessä, ja Lönnaeus pystyy pitkittämään ratkaisun aivan jännityksestä tihkuville viimeisille sivuille asti. On taito tarjota lukijoille aivan kirjan lopussa mykistävä ahaa-elämys, kun niin monet juonen eri säikeet punoutuvat uudeksi ja ymmärrettäväksi kokonaisuudeksi.

Esikoiskirjailija Lönnaeus kuvailee todentuntuisesti pikkukaupungin omalla painollaan etenevää elämää ja kaikki tuntevat kaikki -todellisuutta. Loppua kohden kiihtyvä Menneisyyden hinta ei olekaan jäänyt ilman meriittejä, sillä se on voittanut muun muassa Ruotsin Dekkariakatemian esikoiskirjapalkinnon (2009) ja sittemmin Lönnaeus on julkaissut kaksi muutakin romaania.