Etusivu> Kirjastolehti > Lukeva kapteeni

Lukeva kapteeni

Jalkapalloilija Tinja-Riikka Korpela innostui uudelleen lukemisesta. Ruokapöydässä on yleensä mukana Urheilulehti.

Oululaissyntyinen Tinja-Riikka Korpela pelaa ammattilaisena jalkapalloseura Evertonissa Britannian korkeimmalla sarjatasolla. Hän on myös Suomen naisten jalkapallomaajoukkueen ykkösmaalivahti ja sen kapteeni.

Korpela sai pelaamiseen lisää puhtia kirjallisuudesta.

”Aki Hintsan Voittamisen anatomia oli loistava. Sain siitä paljon oppia sekä urheilu-uraani sekä muuhun elämääni. Lause ’menestys on hyvinvoinnin sivutuote’ jäi vahvasti mieleen. Tykkäsin kovasti myös norjalaisen mentaalivalmentajan Erik Bertrand Larssenin kirjasta Paras. Huomasin sen muokkaavan ajatuksiani ’pystynköhän minä siihen’ -asenteesta ’minä pystyn mihin vaan’ -ajatteluun.” 

Milloin aloin lukea?

”Koulussa ensimmäisellä luokalla. Sitä ennen äiti luki minulle iltasatuja, muun muassa Tove Janssonin Muumikirjoja. Kun opin itse lukemaan, luin iltaisin ennen nukkumaanmenoa. Äitini on aina lukenut paljon ja ohjannut meidät tämän hienon harrastuksen eli lukemisen polulle.” 

Ensimmäinen kirja, jonka luin itse

”Ensimmäinen oikea kirja on todennäköisesti ollut jokin Viisikko-sarjan kirjoista. Ne olivat suosikkejani lapsena.” 

Kirjojeni sijainti

”Nuoruuden ja lapsuuden ajan kirjani ovat hyvässä järjestyksessä lapsuudenkodissani Oulussa. Aikuisiällä olen asunut eri kaupungeissa ja eri maissa ja muuttanut todella monta kertaa, joten kirjojani on vähän siellä täällä. Osa on serkkuni varastossa Helsingissä, osa tyttöystäväni luona myös Helsingissä ja vain muutama nykyisessä kodissani Liverpoolissa.” 

Kirja, jonka jätin kesken

”Joskus nuorena sain lahjaksi Himoshoppaaja-sarjan kirjan, joka jäi kesken.” 

Kirja, jonka haluaisin lukea

”Kaunokirjallisuuden Finlandia-voittaja Bolla vaikuttaa mielenkiintoiselta.” 

Suhteeni ammattikirjallisuuteen

”Luen nimenomaan urheilijoiden elämäkertoja. Ne kiinnostavat, ja niihin on erittäin helppo samaistua. Kehonhuoltoon liittyviä kirjoja en lue niinkään, mutta mielenhuoltoon kylläkin. Tällä hetkellä minulla on kesken Ilkka ja Harri Virolaisen kirja Mielen voima urheilussa.” 

Rakkain kirjallinen hahmoni

”Ruotsalaisen jalkapalloilijan Zlatan Ibrahimovicin hahmo hänen omaelämäkerrassaan on aika huikea.” 

Kirja, jonka viimeksi annoin lahjaksi

”Annoin kummitytölleni synttärilahjaksi Sankaritarinoita (kaikille) -kirjan, jonka sivuilla itsekin vilahdan.”