Etusivu> Kirjastolehti > Laura Maragnani & Isoke Aikpitanyi: Musta, kaunis ja kaupan – Euroopan uudet orjat

Laura Maragnani & Isoke Aikpitanyi: Musta, kaunis ja kaupan – Euroopan uudet orjat

Musta, kaunis ja kaupan on pysäyttävä kuvaus yhdestä tämän päivän raadollisimmista ilmiöistä.

 

Tummahipiäisiin prostituoituihin voi nykyään törmätä lähes jokaisen eurooppalaisen kaupungin kaduilla. Harva kuitenkaan tietää, miten nämä naiset ovat päätyneet Eurooppaan. Laura Maraganin ja Isoke Aikpitanyin Musta, kaunis ja kaupan – Euroopan uudet orjat kertoo Italiaan prostituoiduiksi päätyneiden nigerialaisnaisten elämästä ja avaa oven maailmaan, josta olisi muuten vaikea tietää mitään.

Yleensä ulkomaalaisprostituoiduista kirjoitetaan sanomalehtien pikku-uutisissa tai viranomaisten raporteissa. Heidät esitetään joko rikollisina tai ihmiskaupan uhreina. Itsekin prostituoituna työskennelleen Isoke Aikpitanyin ja hänen kollegojensa tarinat antavat prostituoiduille vihdoinkin oman äänen. Aikpitanyin elävä kertojaääni kuljettaa lukijaa kohtauksesta ja henkilöstä toiseen mitään kaunistelematta. Mikään ei ole mustavalkoista, eikä ero hyvän ja pahan välillä ole läheskään selvä.

Prostituoiduksi päätyminen on harvoin naisten oma valinta, eikä työstä voi perääntyä ennen kuin Euroopan matkaa varten otettu velka on maksettu. Senkin jälkeen ympäristön painostus jatkaa töitä on kova. Kirja ei keskity vain prostituoituina toimivien naisten ja heiltä seksiä ostavien miesten kuvaamiseen, vaan osoittaa, että seksikaupassa on kyse laajemmasta yhteiskunnallisesta ilmiöstä.

Musta, kaunis ja kaupan on pysäyttävä kuvaus yhdestä tämän päivän raadollisimmista ilmiöistä. Kirja paitsi kertoo seksikaupasta, myös tarjoaa sille ratkaisun: avoimesti asioista puhuminen on ainut tapa pelastaa tulevia sukupolvia Aikpitanyin ja hänen kollegoidensa kohtalolta.