Etusivu> Kirjastolehti > Kirjastoseuran kuulumisia

Kirjastoseuran kuulumisia

Kirjastoalan suurin kansainvälinen konferenssi IFLA World Library and Information Congress pidetään Helsingin Messukeskuksessa 11.–17.8. Viimeinen päivä on kirjastovierailupäivä, jolloin vieraat tutustuvat kirjastoihimme Etelä-Suomessa. Olemme järjestelyissä mukana monin tavoin. Esimerkiksi Kirjastoautotyöryhmä suunnittelee kirjastoautojen esittelyä Messukeskuksen lähellä 12.–16.8 ja Helsingin keskustassa Rautatientorilla 17.8. Seuran edustajat ovat aktiivisesti mukana Kansallisessa komiteassa ja sen työryhmissä. Lisäksi Seura on myöntänyt jäsenille Helle Kannila -apurahoja konferenssiin osallistumiseen.

VARAPUHEENJOHTAJAN TEEMASEMINAARI

Oma kauteni IFLA:n varapuheenjohtajana alkoi elokuussa 2011 San Juanin konferenssissa. Järjestän nyt ensimmäistä kertaa varapuheenjohtajan teemaseminaarin Helsingissä torstaina 16.8. IFLA:n puheenjohtajilla on oma IFLA:n strategiaan pohjautuva teemansa, jolla puheenjohtaja nostaa esiin tärkeäksi katsomiaan asioita. Oma teemani on Vahvat kirjastot = vahvat yhteisöt (Strong Libraries = Strong Societies). Sen taustalla on ajatus kirjastoista omien yhteisöjensä vahvistajina.

KUNTAVAALIT

Kirjastopalvelujen tulevaisuus on esillä lokakuussa kuntavaaleissa, joissa kuntauudistus on keskeisiä aiheita. Vaalikampanjamme pääteemana on kirjastoverkon ja lähikirjastojen säilyminen. Tavoitteena on nostaa kirjastokysymyksiä esiin mediassa ja ehdokkaiden keskuudessa. Kampanjasta tiedotetaan kesän alussa ja syksyllä.

UUSI TOIMISTOPÄÄLLIKKÖ

Kirjastoseuraan on perustettu uusi määräaikainen toimistopäällikön toimi. Toimistopäällikkö vastaa Seuran toimistosta ja kotimaisesta toiminnasta, kun allekirjoittanut hoitaa kansainvälisiä tehtäviä ja IFLA:n varapuheenjohtajan ja puheenjohtajan tehtäviä vuoteen 2015 saakka. Tehtävään on valittu sivistystoimentarkastaja Kristiina Kontiainen Uudenmaan ELY-keskuksesta. Hän aloittaa työt 26.4.

APUA TARVITAAN

Kirjastot  ja kehitys -hanke alkoi viime vuonna ulkoasianministeriön rahoittamana pilottina Tansaniassa ja Namibiassa. Tänä vuonna se jatkuu varsinaisena hankkeena, jonka tavoitteena on mm. köyhyyden poistaminen tukemalla kirjastoammattilaisten ja muiden ryhmien, kuten pienyrittäjien tietotekniikkataitojen kehittymistä ja sen kautta digitaalisen kuilun kaventumista. Projektisuunnittelijana on aloittanut Minna Koskinen ja projektikoordinaattorina jatkaa Marjatta Lahti. Hankkeen omavastuuosuus, joka Kirjastoseuran ja hankkeen tulee vuosittain kerätä, on noin 20 000 euroa. Siihen tarvitsemme kaikkien kirjastoammattilaisten ja kirjaston ystävien tukea, konkreettisesti rahalahjoitusten muodossa.

Kun esimerkiksi kirjasto täyttää pyöreitä vuosia, voisi onnittelut pyytää rahalahjoitusten muodossa Kirjastot ja kehitys -hankkeelle. Lisätietoja hankkeesta löytyy Suomen kirjastoseuran verkkosivuilta www.suomenkirjastoseura.fi/projektit

Ketkä Kirjastoseuran hallitukseen?

Ehdota uusia jäseniä 31.5. mennessä,  www.suomenkirjastoseura.fi