Etusivu> Kirjastolehti > Kirjastoseuran hallitus vaihtuu

Kirjastoseuran hallitus vaihtuu

Kaksivuotinen kauteni Kirjastoseuran hallituksessa on päättymässä. On aika katsoa hieman taaksepäin ja toivottaa uudet hallituksen jäsenet tervetulleiksi.

Kuluneet kaksi vuotta ovat olleet Kirjastoseurassa muutosten aikaa. Keväällä 2015 valitsimme seuralle uuden toiminnanjohtajan Rauha Maarnon ja viime syksynä saattelimme pitkäaikaisen toiminnanjohtajamme Sinikka Sipilän eläkkeelle upean IFLA-puheenjohtajuuskauden jälkeen.

Maarnon johdolla aloitimme heti syksyllä strategian uudistamistyön. Uusi strategiamme vuosille 2016 –2020 valmistui tänä keväänä.  Se kertoo mielestäni selkeästi, mikä Kirjastoseura on ja minkä eteen työtä seurassa tehdään. Strategiassa on määritelty neljä painopistettä: kirjastojen toimintaedellytysten parantaminen, jäsenmäärän ja osallistumismahdollisuuksien lisääminen, kirjastoalan osaajien ammatillisen identiteetin vahvistaminen ja kansainvälinen työ. Ne antavat suunnan myös tulevan hallituksen työskentelylle.  Uskon, että pitämällä nämä painopisteet työn keskiössä Kirjastoseura pysyy entistä paremmin mukana alan ja ajan murroksissa ja pystyy vastaamaan haasteisiin myös tulevaisuudessa.

Jäsenyys Kirjastoseuran hallituksessa on näköalapaikka suomalaiseen kirjastokenttään ja siksi olenkin kokenut työn hallituksessa antoisaksi.  Minua on aina kiinnostanut kirjastojen kehittäminen ja niiden asemaan vaikuttaminen. Kirjastoseura on mainio kanava näille asioille. Seuran kautta on mahdollista vaikuttaa ja edistää kirjastojen asiaa ja asemaa yhteiskunnassa.  Hallitustyöskentely auttaa pysymään perillä kirjastoalan kuulumisista eri puolilla Suomea ja antaa siten eväitä ja perspektiiviä myös omaan työhön.

Onkin hienoa, että tulevalle hallituskaudelle mukaan tulee aivan uusia kasvoja. Seuran tavoitteena on kehittää Suomen yleisten kirjastojen toimintaedellytyksiä, joten tiedonsaannin kannalta on tärkeää, että hallituksesta löytyy jäseniä sekä eri puolelta Suomea että eri kokoisista kirjastoista.  Monet kehityskulut ja haasteet ovat kaikille kirjastoille yhteisiä, mutta erojakin löytyy. Pienen kunnankirjaston todellisuus on usein aivan erilainen kuin ison kaupunginkirjaston. Ensi vuodesta on tulossa mielenkiintoinen, sillä uusi kirjastolaki astuu voimaan.

Uusille hallituksen jäsenille toivon rohkeutta tuoda oma näkemyksensä esiin hallituksessa ja innostusta hallitustyöskentelyyn. Olette mukana hyvässä seurassa!