Etusivu> Kirjastolehti > Kirjastolla köyhyyttä vastaan

Kirjastolla köyhyyttä vastaan

Kehitysyhteistyötä arvostellaan usein siitä, että apu ei mene perille, tai että kehitys loppuu, kun projekti päättyy. Tätä ongelmaa ei ole kirjastojen järjestämässä kehitysavussa: kun maahan viedään rahan sijasta osaamista ja kohdemaa sitoutuu jatkamaan työtä, saadaan aikaan hienoja tuloksia.

Suomen kirjastoseura käynnisti tänä vuonna (2012) Kirjastot ja kehitys -projektin, jonka tavoitteena on tuoda tietoyhteiskunnan palvelut ruohonjuuritasolle Tansaniassa ja Namibiassa.

”Kirjastoilla on iso rooli köyhyyden poistamisessa ja esimerkiksi digikuilun kaventamisessa”, sanoo Marjatta Lahti, yksi hankkeen alullepanijoista.

Apua tarvitaan

Vaikka Suomen ulkoministeriö tukeekin hanketta, Kirjastoseuran on kerättävä joka vuosi 15 prosentin omavastuu hankkeen kuluista. Projektiin palkattiin maaliskuun alussa kokopäiväinen suunnittelija, Minna Koskinen, joka yhdessä Marjatan kanssa vastaa myös varainkeruusta.

Marjatta Lahti (vas.) on projektin koordinaattori ja Minna Koskinen suunnittelija.

”Lahjoitukset ja vapaaehtoisapu ovat erittäin tervetulleita. Nyt ihan alkuun käynnistämme haastekampanjan kotisivuillamme ja Facebookissa, tervetuloa osallistumaan!”

Marjatta Lahti haastaa iloisen illanvieton hinnalla seuraavat henkilöt ja toivoo, että he panevat haasteen eteenpäin:

Korson kirjaston henkilökunta

Anni Saari

Eva Costiander-Huldén

Lue lisää projektista ja haastekampanjasta osoitteessa:

www.suomenkirjastoseura.fi/kirjastot-ja-kehitys

tai Facebookissa: www.facebook.com/kirjastokehitys