Etusivu> Kirjastolehti > KIRJAHYLLYNI: ”Kalle Blomqvist itkettää minua.”

KIRJAHYLLYNI: ”Kalle Blomqvist itkettää minua.”

Valtiotieteen tohtori Sixten Korkman luki viimein tänä kesänä Seitsemän veljestä.

Valtiotieteen tohtori Sixten Korkman luki viimein tänä kesänä Seitsemän veljestä.

”En kerää kirjoja, mutta vuosien saatossa niitä on kuitenkin kertynyt sen verran, että kirjahyllyjen yhteenlaskettu pituus on noin 45 metriä. Suuri osa kirjoistani on yhteiskuntatieteellistä kirjallisuutta. Ostan kirjoja mielelläni kirjakaupasta, mutta myös verkon kautta ja joskus antikvariaatista. Tänä kesänä tuli sellaisesta ostettua muiden muassa Seitsemän veljestä, jota en kumma kyllä ollut aiemmin lukenut. Hieno kirja!”

Rakkain kirjani

”Brysselissä luin kerran Stefan Zweigin hänen nuoruuttaan ja Euroopan kulttuuria 1800-luvun lopulla käsittelevän kirjan Eilispäivän maailma: Erään eurooppalaisen muistelmia. Kirja kertoo kauniisti turmeltumattomasta kulttuurista, joka tuhoutui maailmansotien myötä. Epätoivonen Zweig teki itsemurhan vuonna 1944 Brasiliassa.”

Mieluisin lahjaksi saamani kirja

Aki Ollikaisen Nälkävuosi, jonka sain elämänkumppaniltani. Lyhyydestään huolimatta vaikuttava ja monia mietteitä herättävä teos.”

Kirja, johon liittyy tarina

”Olen itkenyt monta sangollista kyyneleitä lukiessani Astrid Lindgrenin Yksityisetsivä Kalle Blomkvistia ääneen lapsilleni ja lapsenlapsilleni – ja herättänyt perheessäni paljon hilpeyttä.”

Kirja, jota luen yhä uudelleen

Harry Martinsonin kirjoittama Nokkoset kukkivat oli nuoruudessani arvomaailmani kannalta formatiivinen ja olen palanut siihen myöhemminkin.”

Häpeällisin kirjani

”En yleensä häpeä lukiessani kirjoja, mutta nuorena lainasin joskus vanhemman sukulaisen hyllystä länkkäreitä, joiden lopussa oli vaaleanpunaisia pornosivuja.”

Viimeksi lukemani kirja

”Ruotsalaisen Per Olov Enquistin omaelämäkerrallinen romaani Liknelseboken: En Kärleksroman.”

Kaipaan kokoelmaani

”Olen kiinnostunut aatehistoriasta, joten haluaisin hyllyyni Anders Chydeniuksen kootut teokset. Hän on Suomen aatehistorian suurimpia hahmoja.”