Etusivu> Kirjastolehti > Kapula kiertoon: Haaveammattina kissanhoitaja

Kapula kiertoon: Haaveammattina kissanhoitaja

Marjo Mannila Vantaalta vastaa Inna Muikun heittämään kapulaan.

Paras kissa-aiheinen kirja?

Kissa-aiheisista kuvakirjoista suosikkini on Tuula Korolaisen Kissa Killin kiukkupussi, joka päätyi luettavaksi myös ensimmäiselle pitämälleni satutunnille. Kivan kuvituksen lisäksi kirjasta löytyy myös tärkeä opetus: tunteita ei kannata padota sisälleen ja suuttuminen kuuluu joskus asiaan. Kissahahmoista pitää tietty mainita myös ikisuosikki eli Pesosen kaveri Viiru. Tosielämän kattitarinoista suosikkini on – yllätys yllätys – Vicki Myronin Kirjastokissa. Dewey Readmore Books on muuten yksi parhaista kissanimistä ikinä.
Tulevista kirjoista odotan erityisesti oululaiskissa Sämpystä kertovaa kirjaa. Uutisista tursuaa päivittäin niin paljon negatiivisuutta että välillä tarvitaan valloittavan Sämpyn seikkailuja.

 

Jos voisit suositella jollekin lempimuusikollesi kirjaa, mitä suosittelisit ja kenelle?

Totta puhuen lempimuusikkoni ovat joko kuolleita tai niin lukenutta porukkaa, että heille taitaa olla aika vaikea suositella yhtään mitään. Ihan yleisesti ja kaikille suosittelen Donna Tarttin ja John Irvingin tuotantoa. Sen sijaan itse etsin usein lukuinspiraatiota muusikoiden lempikirjoista, helmiä on löytynyt mm. David Bowien ja Richey Edwardsin suosikeista.

Mitä tekisit työksesi, jos et olisi kirjastotäti?

Todennäköisesti tekisin jotain määrittelemätöntä asiakaspalvelutyötä. Oikeasti kirjastotyön lisäksi haaveammattejani ovat kissanhoitaja, rumpali tai merenneito.

 

Heitän kapulan informaatikko Johanna Mattilalle Heinolaan:

1) Mitä palveluita Heinolan uusi kirjastoauto tuo mukanaan?

2) Millaista täydennyskoulutusta olet hankkinut Seinäjoelta valmistumisen jälkeen ja mistä osa-alueesta toivoisit mahdollisesti saavasi lisäkoulutusta?

3)  Matkustelet paljon. Onko jonkin kirjan maisemat ja tapahtumat inspiroineet sinua varaamaan matkalippuja ja lähtemään itse paikan päälle?