Etusivu> Kirjastolehti > JP Ahonen ja KP Alare: Perkeros

JP Ahonen ja KP Alare: Perkeros

Muun muassa Puskaradio-sarjakuvaa aiemmin piirtänyt JP Ahonen ja graafikko KP Alare ovat toteuttaneet oman unelmansa – pitkän sarjakuva-albumin – aikaa säästämättä.

Akselilla on unelma. Hän haluaisi maailmanmenestystä erikoislaatuisista ihmisistä (ja karhusta!) koostuvalle metallibändilleen. Kokeellista metallia soittava Perkeros-yhtye ei ole päässyt Tampereen klubeja pidemmälle ja bändin logokin on vielä päättämättä, mutta haaveet ovat valtavia. Akselin avopuoliso Jatta on sitä mieltä, että Akselin pitäisi löytää elämälleen suunta, opiskella loppuun ja lakata haihattelemasta.

Klassinen asetelma siis: unelmien perässä altaan syvään päähän vai lusikka kauniiseen käteen? Muun muassa Puskaradio-sarjakuvaa aiemmin piirtänyt JP Ahonen ja graafikko KP Alare ovat toteuttaneet oman unelmansa – pitkän sarjakuva-albumin – aikaa säästämättä. Tarina ei ole omaperäisimmästä päästä, mutta Ahosen piirrosjälki on parhaimmillaan aika huikeaa. Pienissä yksityiskohdissa riittää bongaamista. Sarjakuvakerronta on poikkeuksellisen notkeaa.

Yhtäältä Perkeros on arkirealistinen kuvaus tamperelaisten nuorten elämästä, toisaalta siinä on yllättäviäkin fantasiallisia elementtejä. Bändin jäsenten (karhun lisäksi muun muassa ”kaiken” nähnyt vanha hippi) lisäksi itse musiikista paljastuu erikoisia piirteitä. Siihen tarina uhkaa myös lässähtää. Loppuratkaisu tuntuu vähän falskilta.