Etusivu> Kirjastolehti > John Verdon: Numeropeli

John Verdon: Numeropeli

John Verdon: Numeropeli

Gummerus (2011)

Alkuteos: Think of a Number (Crown, 2010)

Kääntäjä: Marja Luoma

Tässäpä dekkari, joka aiheutti kamalat univelat. Se piti niin pahasti näpeissään, ettei millään olisi malttanut lopettaa lukemista.

Kirjan päähenkilö, Dave Guerney on jäänyt New Yorkin poliisin murharyhmästä varhaiseläkkeelle aikeenaan elää rauhallista elämää. Suunnitelmat muuttuvat, kun opiskeluaikainen ystävä, Mark, ottaa yhteyttä ja pyytää apua. Tämä on saanut outoja uhkauskirjeitä, joiden tekijä tuntuu paitsi tietävän Markin salaisuudet, myös lukevan tämän ajatuksia.

Uhkauskirjeessä kehotetaan ajattelemaan ensimmäistä lukua, mikä tulee mieleen. Mukana on suljettu kirjekuori, jonka sisällä on numero, jota Mark ajatteli.

Guerney ei ota alkuun uhkailuja tosissaan, mutta sitten Mark murhataan kotipihallaan. Guerney alkaa tutkia tapausta, ja selviää, ettei Mark ollutkaan uhkailijan ensimmäinen uhri. Muutkin ovat saaneet kirjeitä, joissa on numero suljetussa kirjekuoressa. Ja uhkaaja on aina osunut oikeaan!

Arvoitus näyttää mahdottomalta selvittää, ja Guerney alkaa jo itsekin epäillä, että murhaaja todella osaa lukea uhriensa ajatuksia.

Kirja pitää otteessaan alusta loppuun, eikä lukija yrityksistä huolimatta pysty selvittämään arvoitusta kesken lukuprosessin. Numeropeli on John Verdonin esikoisromaani. Sain juuri hyppysiini hänen vasta ilmestyneen toisen teoksensa, Sokkoleikin, enkä malta odottaa, että pääsen sen kimppuun.