Etusivu> Kirjastolehti > Gillian Flynn: Kiltti tyttö

Gillian Flynn: Kiltti tyttö

Gillian Flynnin Kiltti tyttö on ehdottomasti trillerien aatelia ja täydellinen valinta lukijalle, joka pitää hermoja raastavasta jännityksestä ja arvostaa erittäin taitavaa, ilkikurisen huumorin sävyttämää kerrontaa.

 

Kauniin Amy Dunnen mysteerinen katoaminen hänen viidentenä hääpäivänään saa Amyn lähipiirin ja pian koko Yhdysvallat tolaltaan. Pääepäiltynä on tietysti hajamielinen aviomies Nick, johon välit ovat vuosien saatossa viilentyneet.

Jos Gillian Flynnin trillerin lähtöasetelma kuulostaa tavanomaiselta, niin kaikki muu kirjassa on vähintäänkin erikoista ja yllättävää. Kirjan kertojat – Nick ja Amy – kertovat tarinaa omista näkökulmistaan ja omien intressiensä värittäminä. Lukija on ihan hunningolla, kun kertojien todellinen minä alkaa pikku hiljaa paljastua ja heidän aiemmin sepittämänsä tarinat näyttäytyvät yllättäen uudessa valossa.

Kirjan parasta antia onkin sen ennalta arvaamattomuus. Kiltti tyttö on täynnä käänteitä ja syyllisen ja uhrin asetelma heittää kuperkeikkaa useamman kerran. Kertojien tekemät paljastukset pitävät lukijan hereillä ja hämmennyksen vallassa aina kirjan loppuun saakka. Oikukkaan juonen lisäksi myös kirjan henkilöhahmot ovat piristävän omituisia ja heidän dialoginsa paikoitellen hyvinkin nokkelaa. Kirjan teksti on täynnä yksityiskohtaista kuvailua ja teräviä huomioita, jotka lisäävät lukuintoa entisestään.

Gillian Flynnin Kiltti tyttö on ehdottomasti trillerien aatelia ja täydellinen valinta lukijalle, joka pitää hermoja raastavasta jännityksestä ja arvostaa erittäin taitavaa, ilkikurisen huumorin sävyttämää kerrontaa. Suosittelen.