Etusivu> Kirjastolehti > Chimamanda Ngozi Adichie: Huominen on liian kaukana

Chimamanda Ngozi Adichie: Huominen on liian kaukana

Adichie tuo Afrikan lukijan silmien eteen elävänä, aitona ja rohkeana. Hän kuvailee elämää pursuavissa novelleissaan afrikkalaisten naisten elämää – sekä sen epäkohtia että uskoa ja toivoa paremmasta.

Järjestetyn avioliiton myötä Chinaza muuttaa miehensä luokse Yhdysvaltoihin, mutta joutuu hänen mielikseen käyttämään englantilaisempaa Agatha-nimeä. Chika puolestaan piilottelee hylätyssä myymälässä torilla leimahtanutta mellakkaa ja sen vihamielisiä osallistujia yhdessä tuntemattoman naisen kanssa.

Novelleissa Afrikan naiset joutuvat myös kannattelemaan käsillään kuollutta lastaan, jonottavat lähetystöstä turvapaikkaa tai pitävät sisällään ihastusta samaan sukupuoleen.

Huominen on liian kaukana on hieno nimi kirjalle, joka kuvailee purevasti afrikkalaisten naisten arkea. Välillä tosiaan tuntuu, että huominenkin on liian kaukana.

Jokaisen novellin lopussa lukija huokaa syvään ja pohtii lukemaansa. Uudet tarinat tempaavat kukin mukaansa sellaisella voimalla, ettei ole vaikeaa aistia Afrikan auringon kuumuutta, mausteisten keittiöiden tuoksua ja naisten ihailtavaa tahtoa herätä vielä huomiseen aamuun.

Todellakin lukemisen arvoinen novellikokoelma.