Etusivu> Ajankohtaista > Kiitos kirjasta -mitali Heidi Könkäälle romaanista Sandra

Kiitos kirjasta -mitali Heidi Könkäälle romaanista Sandra

Vahva lukukokemus, ajankohtainen, sydäntäsärkevä.

Palkinto luovutetaan kotimaiselle kirjailijalle, jonka edellisenä vuonna ilmestynyt suomen- tai ruotsinkielinen kaunokirjallinen teos on ollut erityisen virikkeitä antava.

Palkinto kertoo, minkälaisia teoksia arvostavat lukijat, jotka työssään esittelevät kirjallisuutta. Usein alan ammattilaiset haistavat trendejä ja tulevat tekijät ennen valtajulkisuutta.

Palkintolautakunnan ja palkintoa ehdottaneiden perusteluja:

 – Vahva lukukokemus, ajankohtainen, sydäntä särkevä.

 – Kuvaa vuoden 1918 tapahtumia naisen näkökulmasta.

– Koskettava, sisällissodan mielettömyyden ja kärsimyksen esiin nostava teos. Tapahtumien keskiössä ovat naiset ja lapset, lukija aistii vilun, nälän ja hädän heidän rinnallaan.

Palkintolautakuntaa ilahdutti myös se, että kirjailijan tuotannossa esiintyy suomalaisia naisia, jotka ovat vaikuttaneet historian kulkuun tai selviytyneet sen myrskyissä. Niin myös tässä palkittavassa teoksessa.

Palkinto jaetaan maanantaina 23.4.2018 klo 14.20 Helsingissä Akateemisessa kirjakaupassa, jossa juhlitaan Kirjan ja Ruusun päivää.

Kiitos kirjasta -palkinnon perustajat ja jakajat ovat Kirjakauppaliitto ry, Libro ry ja Suomen kirjastoseura ry.

Ensimmäinen Kiitos kirjasta -palkinto jaettiin vuonna 1966. Palkinto on tunnustuspalkinto, joka käsittää mitalin ja kunniakirjan.