Etusivu> Ajankohtaista > Ilmoita kirjastosi Aikakauslehtiviikon Juttutuokioon 31.3. mennessä!

Ilmoita kirjastosi Aikakauslehtiviikon Juttutuokioon 31.3. mennessä!

Tänä vuonna Aikakausmedia tuottaa kirjastoille Juttutuokion, jonka lukijana toimii näyttelijä Minka Kuustonen. Aktiivisin kirjasto palkitaan live-juttutuokiolla.

Lukuviikolla 17.–23. huhtikuuta vietetään myös Aikakauslehtiviikkoa. Tänä vuonna Aikakausmedia tuottaa kirjastoille Juttutuokion, jonka yhteydessä lapset pääsevät kuuntelemaan tarinallista journalismia sekä tekemään juttuihin liittyviä tehtäviä. Eri ikäryhmille eskarista yläkouluun on omat materiaalit. Juttutuokioiden lukijana toimii näyttelijä Minka Kuustonen. Hän myös vierailee kevään aikana pitämässä live-juttutuokion kirjastossa, joka aktiivisimmin osallistuu Aikakauslehtiviikkoon ja jakaa teemaviikon tunnelmia Instagramissa.

Ilmoittautumisaikaa on jatkettu maaliskuun loppuun asti, joten vielä ehtii mukaan! Mukana on jo melkein sata kirjastoa ympäri Suomen.

Tavoitteena tehdä kirjasto ja lehdet tutuksi

Aikakauslehtiviikkoa on vietetty keväästä 2019 lähtien. Lukemista juhlistavalla teemaviikolla satakunta aikakauslehteä avaa digilehtensä kaikkien luettaviksi.
Aikakauslehtiviikon kirjastoyhteistyö alkoi vuonna 2022. Sen tavoitteena on tutustuttaa lapset ja nuoret aikakauslehtiin ja kirjaston monipuoliseen lehtivalikoimaan sekä tarjota lapsille kokemus kirjastossa käymisestä, vaikka se ei omaan vapaa-aikaan kuuluisi.

Viime vuoden Kirjastoseikkailu opetti lapsille aineistonhakua, ja kirjastoilta tuli teemaviikon jälkeen palautetta, että lapset oppivat itsenäisemmin hakemaan kirjastosta haluamaansa aineistoa. Kirjastojen lehtiosastot tulivat aikakauslehtiviikon myötä myös aikuisasiakkaille tutummiksi.

Kirjastot voivat ilmoittautua mukaan Juttutuokioon sähköpostitse 31.3. asti: .

Mukaan lähtevät kirjastot saavat ilmoittautumisajan päättymisen jälkeen valmiin kutsupohjan välitettäväksi alueensa kouluille ja päiväkodeille. Myös teemaviikon materiaalit lähetetään etukäteen.

Lue lisää Aikakauslehtiviikon Juttutuokiosta!

Lisätietoja:
Piia Matikainen, mediakasvatusasiantuntija