Etusivu> Ajankohtaista > Hae mukaan Kirjastoseuran työryhmien toimintaan

Hae mukaan Kirjastoseuran työryhmien toimintaan

Suomen kirjastoseuran työryhmätyöskentely on ruohonjuuritason valtakunnallista kirjastojen kehittämistoimintaa. Työryhmät keräävät ammattilaisia yhteen ja toimivat kärkenä seuraten aktiivisesti kirjastoalaa. Ryhmissä työskentelevät tehtävään hakeutuneet ja sitoutuneet henkilöt, jotka ovat kiinnostuneita kirjastoalan kehittämisestä. Etsimme nyt työryhmiin uusia jäseniä kaudelle 2024-25.

Työryhmätoiminta on Kirjastoseuran suola!

Etsimme nyt työryhmiin uusia jäseniä kaudelle 2024-25. Suomen kirjastoseurassa toimii vuonna 2023 kuusi työryhmää. Voit tutustua täällä. Lisätietoja työryhmien toiminnasta saat kunkin ryhmän puheenjohtajalta.

Kaikkiin työryhmiin etsitään tänä vuonna uusia jäseniä. Samalla lomakkeella haetaan sekä työryhmän varsinaiseksi että opiskelijajäseneksi.

Työryhmätoiminta tarjoaa seuran jäsenille mahdollisuuksia verkostoitua, oppia ja kehittää asiantuntijuuttaan. Se tarjoaa vaikuttamiskanavan (suomalaiseen) kirjastotyöhön, auttaa tutustumaan kirjastokenttään valtakunnallisesti ja ryhmässä toimimisesta saa työtodistuksen. Käytännön toimintaan ryhmät saavat apua ja tukea myös seuran toimistolta.

Työryhmän tehtäviä ovat:

  • toimia Kirjastoseuran hallituksen tukena antaen asiantuntija-apua
  • edistää yhdenvertaisuutta ja moninaisuutta kirjastoalalla
  • tukea ammattitaitoa järjestämällä koulutuspäiviä ja ammattitapaamisia sekä tarjoamalla mahdollisuuksia vertaistukeen
  • edistää tiedonvaihtoa: toimia viestinviejänä ja ylläpitää aktiivista keskustelualustaa
  • olla luomassa yhteishenkeä ja yhdistää kirjastoissa työskentelevät ammattilaiset
  • olla mukana tuomassa uutta alalle

Jos olet kiinnostunut tutustumaan uusiin ihmisiin, verkostoitumaan, ajamaan kirjastoasiaa ja oppimaan uutta, tule mukaan työryhmätoimintaan. Ryhmän jäsenenä pääset ideoimaan tapahtumia ja koulutuksia sekä verkostoitumaan aiheesta kiinnostuneiden ihmisten kanssa. Sinulla on näköalapaikka osallistua aktiivisesti Kirjastoseuran toimintaan ja tuoda seuran toimintaan uutta näkökulmaa. Toivomme hakijoita erilaisista taustoista, ympäri Suomen ja eri kokoisista kirjastoista, joten hae rohkeasti mukaan! Kaikilla on annettavaa työryhmätoimintaan!

Kokouksia on n. 4 kertaa vuodessa, yleensä pääkaupunkiseudulla tai verkossa. Kokousten välillä yhteydenpito tapahtuu sähköpostin ja verkkotyökalujen välityksellä. Työryhmän kokouksiin osallistumisesta maksetaan kokouspalkkio, myös matkakustannukset korvataan. Työryhmän jäsenten tulee olla Kirjastoseuran jäseniä.  Työryhmiin voit hakea 26.11.2023 asti, jonka jälkeen hallitus nimeää ryhmien kauden 24-25 jäsenet!

  • Hae työryhmään sähköisellä lomakkeella tästä.