Etusivu> Ajankohtaista > Vuoden kirjasto -kisan haku alkaa helmikuussa 

Vuoden kirjasto -kisan haku alkaa helmikuussa 

Uudessa kilpailussa etsitään Suomen parasta kirjastoa. Vuoden kirjasto -kilpailu järjestetään ensimmäistä kertaa vuonna 2022.  

Kisaan voivat ilmoittautua mukaan pienet ja suuret kuntien yleiset kirjastot.  Haku kilpailuun aukeaa helmikuussa. Esiraati valitsee kevään aikana 4–5 finalistikirjastoa.  Voittaja julkaistaan Kirjastopäivillä kesäkuussa 2022. 

Kisan järjestävät Suomen kirjastoseura ja Kuntaliitto. 

Palkinto myönnetään kirjastolle, joka tekee yhteiskunnallisesti vaikuttavaa työtä ja rakentaa tulevaisuuden kirjastoa. Palkinto on arvoltaan 2 500 euroa.

Finalistikirjastoista tuotetaan kisaa varten kuvia ja esittelytekstit. 

Lisää tietoa kilpailusta julkaistaan talven aikana muun muassa Suomen kirjastoseuran uutiskirjeessä ja Kirjastolehdessä sekä Kuntaliiton kanavissa. 

Kuntalaisten tyytyväisyys kirjastopalveluiden hoitoon, saatavuuteen ja saavutettavuuteen on vuodesta toiseen korkealla tasolla. Tämä selviää Kuntaliiton tasaisin väliajoin tekemistä kyselyistä, joilla mitataan kuntalaisten näkemyksiä kunnallisista palveluista. 

Kirjastot tekevät ympäri Suomen äärimmäisen tärkeää työtä. Tyytyväisyys kirjastopalvelujen hoitoon sekä myös saatavuuteen ja saavutettavuuteen on hyvin suurta eri ikäisillä, eri sukupuolta ja äidinkieltä edustavilla sekä eri osassa kuntaa asuvilla, toteaa Kuntaliiton erityisasiantuntija Johanna Selkee. 

Suomen kirjastoseuran toiminnanjohtaja Rauha Maarno on iloinen siitä, että kirjastoalalle saadaan uusi kilpailu, joka toteutetaan yhdessä Kuntaliiton ja Kirjastoseuran kanssa. 

”Kilpailu ja voittajalle myönnettävä palkinto ovat tilaisuus kiittää kaikkia upeita kirjastoalan ammattilaisia, jotka tekevät työtä suomalaisen sivistyksen puolesta.”