Etusivu> Ajankohtaista > Mielenilmaus Lukemisen puolesta 8.9. Esplanadin puistossa – haluatko järjestää tapahtuman omalla paikkakunnallasi?

Mielenilmaus Lukemisen puolesta 8.9. Esplanadin puistossa – haluatko järjestää tapahtuman omalla paikkakunnallasi?

Minäkin luen ‐tempauksessa ihmiset kerääntyvät yhteen lukemaan kirjallisuutta kaupunkien ja kuntien julkisille ja näkyville paikoille. Tarkoituksena on, että lukijat asettuvat jonoon ja muodostavat pitkän lukevien ihmisten ketjun. Tempaus kestää 10 minuuttia.

Tempaus järjestetään samanaikaisesti, tiistaina 8.9. klo 16 usealla eri paikkakunnalla ympäri Suomen. Tempaus on osa Kirjan vuotta 2015. Lukemisen puolesta, ei mitään vastaan.

Helsingissä tilaisuus järjestetään Esplanadin puistossa, ja sen järjestelyistä vastaavat Finlands svenska författareförening, Suomen Kirjailijaliitto ja Suomen tietokirjailijat.

Haluatko järjestää tapahtuman omalla paikkakunnallasi? Järjestäjän tehtäviin kuuluvat sopivan tapahtumapaikan valitseminen, Facebook‐tapahtuman ylläpito, ihmisten ohjaaminen tempauksen aikana sekä tempauksen tallentaminen ja raportointi.

Oman paikkakunnan tapahtumapaikka ilmoitetaan Kirjan vuoden toiminnanjohtajalle Laura Karlssonille, joka tiedottaa tempauksesta valtakunnallisesti. Paikallinen järjestäjä tiedottaa tempauksesta paikallisesti.

Järjestäjä saa käyttöönsä Kirjan vuodelta valmiin esittelytekstin, jossa kerrotaan tilaisuuden kulusta ja neuvotaan ihmisiä ottamaan mukaansa haluamansa kirja. Kaikki tempaukset syötetään Kirjan vuosi ry:n toimesta sen verkkosivujen tapahtumakalenteriin. Lukemisen aikana järjestäjän toivotaan ottavan kuvia ja / tai videota jonosta ja jakavan ne sosiaalisessa mediassa #minakinluen-tunnisteella.

Ota yhteyttä Kirjan vuoden toiminnanjohtajaan Laura Karlssoniin ja kerro mielenkiinnostasi.   

Laura Karlsson, , 050  57 15 511