Etusivu> Ajankohtaista > Kirjastoseuran hallituksessa kehität kirjastoja ja Kirjastoseuraa

Kirjastoseuran hallituksessa kehität kirjastoja ja Kirjastoseuraa

Hae ehdolle Kirjastoseuran hallitukseen 23.4.2024 mennessä.

Oletko kiinnostunut yhteiskunnallisista asioista, tuot ajatuksesi julki ja olet yhteispelaaja? Kirjastoseuran hallituksessa pääset verkostoitumaan laajasti kirjastoalalla ja yhteiskunnassa. Pääset luomaan uudenlaista, innostavaa toimintaa kirjastojen ja kirjastonkäyttäjien hyväksi yhdessä kirjastoaktiivien kanssa. Pääset kehittämään perinteikästä järjestöä kohti menestyksekästä tulevaisuutta. Takaamme, että opit varmasti paljon uutta myös itse. Kirjastoseuran hallitukseen vaaliin voi asettua ehdokkaaksi nyt.

Me Kirjastoseurassa arvostamme sitä, että koet yleisen kirjaston tärkeäksi riippumatta taustastasi tai työkokemuksestasi. Kirjastoseura toivoisi hallituksensa edustavan kaikkia kirjastoalan ammattilaisia ja kirjaston käyttäjiä koko monimuotoisesta Suomesta.

Jos innostut ja saat muut innostumaan Kirjastoseuran toiminnasta ja sen kehittämisestä, olet etsimämme ehdokas. Jos haluat tukea Kirjastoseuran työtä yleisten kirjastojen edunajajana ja voit käyttää siihen aikaasi, vielä parempi.

Kuinka siis asettua ehdolle? Ohjeet alla.

Ehdokkaaksi voit asettua täyttämällä sähköisen lomakkeen ja lataamalla sinne itsestäsi esittelyä varten kuvan:

Hakulomake

Lähetä ehdokastiedot 23.4.2024 mennessä. Lomake toimitetaan tiedoksi vaalivaliokunnalle. Ehdokkaan tulee olla Kirjastoseuran jäsen.

Lomakkeella kysymme perustietosi eli nimesi, mitä teet ja mistä olet.

Valmistaudu vastaamaan lomakkeella myös seuraaviin kysymyksiin, joiden avulla esittelemme ehdokkaat Kirjastoseuran hallitukseen seuran viestintäkanavissa kevään 2024 aikana:

  1. Kuka olet ja miksi sinut kannattaa valita Kirjastoseuran hallitukseen? Esittele itsesi 70 sanalla.
  2. Peruspalvelujen arvioinnin mukaan kirjastoilla on vaikeuksia suorittaa perustehtäväänsä. Mikä olisi tärkein viestisi kuntapäättäjälle kirjastojen toiminnan turvaamiseksi ja kehittämiseksi?
  1. Mikä Kirjastoseuran työssä on mielestäsi kaikkein tärkeintä ja ainutlaatuista? Miksi kaikkien pitäisi kuulua Kirjastoseuraan?

Ehdokasesittelyt julkaistaan vastausten pohjalta seuran verkkosivuilla viimeistään 29.4.2024

Pidäthän vastauksesi ytimekkäinä. Tarvittaessa joudumme tiivistämään liian pitkiä vastauksia esittelyihin.

Kirjastoseuran vuosikokouksessa tiistaina 4.6.24 valitaan Kirjastoseuralle puheenjohtaja kaudelle 2025–26 ja hallitukseen neljä (4) varsinaista jäsentä kaudelle 2025–26 ja kolme (3) hallituksen varajäsentä vuodelle 2025. Ehdolle voit asettua 23.4.2024 asti. Hallituksen jäsenistä äänestetään verkossa 17.-31.5.2024. Äänestää voi myös vuosikokouspaikan yhteydessä 4.6.

Suomen kirjastoseura on avoin ja sitoutumaton järjestö, valtakunnallinen ja kansainvälinen toimija, joka edistää kirjastojen asemaa ja näkyvyyttä yhteiskunnassa. Kirjastoseuran tärkeimmät arvot ovat rohkeus ja positiivisuus.

Seuran hallituksen tehtävänä on myös kuunnella kirjastoalan toimijoita ja kirjastoja ympäröiviä yhteisöjä sekä pitää yllä vuorovaikutteisia suhteita päättäjiin. Seuran hallituksen toiminta pohjautuu seuran strategiaan, jonka mukaisesti hallitus tukee ja kehittää kirjastoja eri puolilla maata yleisiä kirjastoja koskevan lain hengessä.

Hallituksen kokoukset järjestetään noin kuusi kertaa vuodessa, yleensä Helsingissä. Kokouksissa pääset verkostoitumaan kollegoiden kanssa ympäri Suomen ja ottamaan kantaa kirjastoalan ajankohtaisiin asioihin. Kokousmatkat eivät ole pelkkää asiaa ja päätöksiä, vaan niiden yhteydessä on aikaa myös jutella asian vierestä yhteisen pöydän tarjoilujen äärellä. Korvaamme hallituksen jäsenten matkakulut kokouksiin kaikkialta Suomesta. Kaikkiin hallituksen kokouksiin voi osallistua myös etäyhteydellä.