Etusivu> Ajankohtaista > Kirjastoseuran apurahat haettavissa nyt!

Kirjastoseuran apurahat haettavissa nyt!

kaksi miestä selät vastakkain

Myönnetyillä apurahoilla halutaan edistää kirjastoalan ammatillista kehittymistä ja tukea alan opiskelijoita.

Suomen kirjastoseura on avannut apurahahaun vuodelle 2023. Apurahahoja voi hakea nyt, lue ohjeet ja jätä hakemuksesi 14.3.2023 mennessä.

Apurahaa voi hakea seuraavista kategorioista:

  1. Apurahat kansainväliseen työhön ja ammatilliseen kehittymiseen. Apurahaa voivat hakea Kirjastoseuran jäsenet kansainvälisiin opintomatkoihin, konferenssiosallistumisiin tai muuhun tarkoitukseen ammatillisen kehittymisen tueksi kotimaassa. Apurahaa voi käyttää matkakuluihin, osallistumismaksuihin ja vastaaviin. Hakijoilta edellytetään Kirjastoseuran jäsenyyttä vuodesta 2022 alkaen.
  2. Tutkimusprojektien tuki. Apurahaa voivat hakea kirjasto- ja informaatioalan opiskelijat kaikilla opintoasteilla tutkimusprojekteihin ja vastaaviin. Hakija voi olla yksittäinen henkilö tai työryhmä. Apurahaa voi käyttää projektista aiheutuvien kulujen, kuten matkakulut, viestintä- ja/tai materiaalikulut, kattamiseen. Apurahaa saavan projektin tulee liittyä johonkin seuraavista Kirjastoseuran strategisista tavoitteista: 1. Digitaaliset kirjastopalvelut, 2. Kirjastojen rooli ilmastonmuutoksen torjumisessa, 3. Kirjastoalan osaamisen kehittäminen ja moninaisuuden lisääminen kirjastoissa. Hakijoilta ei edellytetä jäsenyyttä mutta Kirjastoseuran opiskelijajäsenet ovat etusijalla valinnoissa.
  3. Stipendit opinnäytetöistä. Myönnetään stipendejä ansiokkaista opinnäytetöistä kirjastoalan opiskelijoille kaikilla opintoasteilla. Apurahaa saavan projektin tulee liittyä johonkin Kirjastoseuran strategisista tavoitteista, ks. edellinen kohta.

Apurahan määrä ja ehdot

Hakijakohtainen apuraha henkilöille ja projekteille on noin 200–700 euroa hakemuksesta ja käyttötarkoituksesta riippuen. Apuraha tulee käyttää viimeistään vuoden 2024 loppuun mennessä. Stipendin suuruus opinnäytetyölle on 400–600 euroa opinnäytetyön laajuudesta riippuen. Apurahan tukema kurssi tai koulutus voi jatkua myös vuodelle 2025, mutta sen pitää alkaa vuonna 2024. Apurahalla voi maksaa mm. opintoja, matkoja ja osallistumismaksuja, mutta ei esimerkiksi tietokoneita tai muita fyysisiä työvälineitä.

Milloin ja miten

Apurahan hakukausi on 1.2.-14.3.2023. Jätä hakemuksesi lomakkeella 14.3.2023 mennessä. Päätöksistä tiedotetaan sähköpostitse ja päätökset ovat nähtävillä myös Kirjastoseuran verkkosivuilla. Huom. stipendihaku on auki toistaiseksi ja hakemukset käsitellään saapumisjärjestyksessä.

Lisätiedot

Lisätietoja sähköpostitse osoitteesta . Kaikki kysymykset ovat tervetulleita ja vastaamme niihin mahdollisimman nopeasti.

Apurahoista järjestetään myös infowebinaari tiistaina 21.2. kello 9-10, jossa vinkkejä hakemuksiin ja tietoa apurahan käytöstä antaa seuran toiminnanjohtaja Juha Manninen. Webinaariin pääset tästä linkistä.

Siirry hakulomakkeeseen tästä.