Etusivu> Kirjastolehti > Sinikka Nopola & Tiina Nopola: Risto Räppääjä ja nukkavieru Nelli

Sinikka Nopola & Tiina Nopola: Risto Räppääjä ja nukkavieru Nelli

Nopolat ovat tehneet sen taas: lastenkirjan, jota lukiessa aikuistakin naurattaa.

Nellin mekossa on reikä, ja Nelli saa joka päivä samaa ruokaa (purjo-perunakeittoa), vaikka hänen vanhempansa ovat sentään tv-kokkeja! Rauhakin hoksaa, ettei Perhosten perheellä ole enää autoa, eikä Perhosia enää näy televisiossa. Kun Perhoset päättävät muuttaa maalle pieneen mökkiin, Rauha ja Risto tekevät johdonmukaisen päätelmän: Nellin perhe on köyhtynyt!

Risto ja Rauha eivät voi katsoa vierestä naapurien köyhtymistä, ja päättävät tehdä asialle jotain. Ja kuten Räppääjien elämässä on tapana, ratkaisut ovat vähintäänkin epätavallisia ja aika epäloogisiakin.

Perhosten pelastusoperaatioon sotketaan mukaan Rauhan alakerran ikätoveri Lennart Lindberg, Perhosten Alpo-kissa ja aina niin mainio Elvi-täti.

Jotta en paljastaisi liikaa juonta, todettakoon, että luvassa on taas varsinainen soppa, mutta onneksi loppu on onnellinen.

Räppääjä-sarjan 13. kirja pääsi heti ekaluokkalaisen ykköslukemiseksi. Jokailtainen tappelu tuli siitä, että pitäisi lukea vielä yksi luku, kun jäi niin jännään kohtaan. Nopoloiden huumori aukeaa niin lapselle kuin aikuisellekin, ja Christel Rönnsin mainioista kuvituksista on yhdessä hauska etsiä pieniä, outoja yksityiskohtia.

Sinikka Nopola & Tiina Nopola: Risto Räppääjä ja nukkavieru Nelli, Tammi (2012) 116 sivua.

Kuvitus: Christel Rönns