Etusivu> Kirjastolehti > Puhutaan seurasta

Puhutaan seurasta

LÄHETIMME tammikuussa Kirjastoseuran jäsenille kyselyn, jossa kartoitimme jäsenten ajatuksia ja toiveita seuran suhteen. Vastauksia tuli 207 kappaletta. Mitä meiltä toivottiin?

LÄHETIMME tammikuussa Kirjastoseuran jäsenille kyselyn, jossa kartoitimme jäsenten ajatuksia ja toiveita seuran suhteen. Vastauksia tuli 207 kappaletta. Mitä meiltä toivottiin?
”Kipeiden asioiden esille nostamista ja yhteiskunnalliseen keskusteluun osallistumista.” Näin kiteytti yksi vastaaja ajatuksensa Kirjastoseuran tärkeimmästä tehtävästä. Yli 90 prosenttia vastaajista nimesi tärkeimmäksi tehtäväksi kirjastoasioiden nostamisen yhteiskunnalliseen keskusteluun. Seuraavaksi tärkeimpänä pidettiin vaikuttamista kirjastojen rahoituksen puolesta.

TULEMME jatkossa tekemään yhä itsepintaisempaa, aktiivisempaa ja räväkämpää julkista työtä. Tavoitteemme on hyvin resursoitu ja kehittyvä kirjastolaitos, joka edistää yhteiskunnan demokraattista kehitystä ja kansalaisten sivistyksellisiä perusoikeuksia.
KAIKKI ei aina näy ulospäin. Kulissien takana teemme paljon näkymätöntä työtä. Annamme kirjastojen rahoitusta ja lainsäädäntöä koskevia lausuntoja, toimimme kampanjoiden taustamoottorina, tuotamme toimittajille kirjastoasiaa eri muodoissa.

KIRJASTOSEURA elää ja hengittää jäsenten tahtiin. Mitä enemmän meillä on jäseniä, sitä paremmat ovat resurssimme ja vaikuttavampaa toiminta. Suurin osa jäsenistämme on saanut tiedon Kirjastoseurasta kollegalta tai ystävältä. Vinkatkaa jatkossakin kaveria liittymään hyvään seuraan!

JÄSENEDUISTA kyselyssä mainintoja saivat Kirjastolehti sekä alennukset kirjakauppoihin. Kirjastolehti on olennainen osa meitä ja kehitämme lehden sisältöjä jatkuvasti sekä printissä että verkossa. Tulemme myös selvittämään mahdollisuutta saada jäsenillemme alennuksia kirjakauppoihin.

KYSELYN perusteella meillä on tekemistä toiminnan suuntaamisessa ulospäin. Osa jäsenistä näkee meidät sisäänpäin lämpiävänä puuhastelukerhona. Sellainen imago on syytä räjäyttää tomuksi ja löytää keinoja avoimuuden lisäämiseen. Jatkossa esimerkiksi seuran työryhmiin haetaan jäsenet julkisella haulla.

TEEMME juuri Kirjastoseuralle uutta strategiaa. Tulevien vuosien painopisteiden valinnassa jäsenkyselystä saatu tieto on merkittävää. Itse uskon vahvasti perinnetietoiseen toiminnan uudistamiseen. Meillä on hieno historia, paljon hyvää tekemistä ja jännittäviä haasteita tulevaisuudessa. Mennyttä, nykyisyyttä ja tulevaa yhdistämällä saamme sopivan toiminnan paletin kasaan.

PS. Jos seuran kehittäminen kiinnostaa, kannattaa asettua ehdolle Suomen kirjastoseuran hallitukseen. Myös Kirjastoseuran työryhmiin haetaan ajoittain uusia jäseniä, pysy kuulolla!