Etusivu> Kirjastolehti > ”Kuulun kahteen lukupiiriin”

”Kuulun kahteen lukupiiriin”

Ruokakirjailija Elina Innanen pistää lukemansa teokset kiertoon. Hän omistaa keittokirjojen lisäksi vain viitisen romaania.

Iitistä lähtöisin olevalla mutta Helsingissä asuvalla Elina Innasella on monta ammattiroolia, mutta niitä yhdistää ruoka.

Hän pyörittää suosittua Chocochili-blogia, kirjoittaa ruokajuttuja Helsingin Sanomiin ja puhuu ruoasta Youtube-kanavalla nimeltä b12. Viimeisin hänen seitsemästä keittokirjastaan, yhdessä Suvi Auvisen kanssa tehty Lapsiperheen vegaanikeittokirja, ilmestyi syyskuussa.

Vapaa-ajallaan Innanen kuluttaa kuitenkin mieluummin romaaneja kuin ammattikirjallisuutta.

”Minulla on jonkun verran keittokirjoja, mutta ne eivät ole päivittäisessä tai edes viikoittaisessa käytössä. Selailen niitä silloin tällöin inspiraation toivossa. Lukisin mielelläni enemmän myös hyviä ruokaa käsitteleviä romaaneja, mutta kiinnostavia on ollut vaikea löytää!”

Miten paljon luen

”Viimeisen parin vuoden aikana luettujen kirjojen määrä on lisääntynyt pikkuhiljaa, ja tänä vuonna päätin, että luen 50 kirjaa. Sain kirjat kuitenkin luettua jo lokakuun alussa, joten nostin määrän 70:een.”

Kirja, jonka haluaisin lukea

”Minulla on noin 100 kirjan lista lukemista odottavista teoksista. Lisäilen sinne jatkuvasti uusia teoksia, kun kiinnostavia osuu kohdalle.”

Millaista kirjallisuutta luen

”Luen eniten proosaa. En juuri innostu dekkareista tai elämäkerroista enkä historiallisista romaaneista. Yritän kuitenkin olla avoin ja lukea kirjoja eri tyylilajeista. Kuulun kahteen lukupiiriin, joiden kautta tulee tartuttua usein kirjoihin, joita en itse valitsisi.”

Suurin kirjapettymykseni

”Viimeisin pettymys oli Maggie Nelsonin Argonautit, jonka lukemista odotin kovasti, mutta kirjailijan akateeminen namedroppailu ja psykoanalyyttiset tulkinnat jättivät varsinaisen sanoman varjoonsa. Tunsin lukijana itseni tyhmäksi.”

Suosikkikeittokirjani

Isa Chandra Moskowitz on tietynlainen esikuva minulle, ja pidän hänen mutkattomasta tyylistään, mutta silti oivaltavista resepteistään. Vegan Cookies Invade Your Cookie Jar ja Superfun Times – Vegan Holiday Cookbook ovat omat suosikkini häneltä.”

Kirjallinen hahmo, jonka kutsuisin päivälliselle

”Nuuskamuikkunen. Haluaisin kuulla hänen jokatalvisista seikkailuistaan lisää.”

Kirja, jonka luin viimeksi

Anu Kaajan Leda.”

Kirja, joka on parhaillaan kesken

Sara Stridsbergin Rakkauden Antarktis.”

Miksi luen

”Avartaakseni maailmankuvaani, ymmärtääkseni omia ajatuksiani paremmin ja näinä maailman aikoina myös matkustaakseni: ihanaa, että edes kirjojen avulla voi kokea jotain uutta.”