Etusivu> Kirjastolehti > Felicia Feldt: Näkymätön tytär

Felicia Feldt: Näkymätön tytär

Ruotsalaisen kasvatusgurun, Anna Wahlgrenin tytär paljastaa kohuteoksessaan, kuinka suuresti hänen äitinsä julkikuva erosi todellisuudesta.

Ruotsalaisen kasvatusgurun, Anna Wahlgrenin tytär paljastaa kohuteoksessaan, kuinka suuresti hänen äitinsä julkikuva erosi todellisuudesta: ”täydellinen äiti” olikin väkivaltainen ja arvaamaton juoppo, joka antoi lukuisten miesystäviensä ahdistella alaikäisiä tyttäriään.

Wahlgrenin kasvatusoppaita itsekin joskus selailleena hotkaisin kirjan yhdessä illassa, vaikka se rehellisyyden nimissä oli varsin poukkoilevaa masentuneen ihmisen päiväkirjatilitystä. Yhdeksän lapsen kuuluisa äiti olikin kotioloissa sadistinen hirviö, myös lapsenlapsiaan kohtaan, mikäli on uskominen Felicia Feldtiä.

Anna Wahlgren on julkisuudessa kiistänyt kirjan todenperäisyyden ja syyttää tytärtään elämänsä pilaamisesta.

Koska kirja on yksipuolinen tyttären tilitys, sen todenperäisyys jää lopulta lukijan punnittavaksi. Kirja jättää paljon kysymyksiä jälkeensä: mihin Feldtin pikkuveli kuoli? Eivätkö naapurit tai läheiset nähneet, mitä Wahlgren teki lapsilleen? Miksi Felician sisaret eivät ole puhuneet äidistään?

Toivottavasti joku puolueeton taho vielä tekee tästä aiheesta kirjan, jossa tapaus selvitettäisiin perusteellisesti eri osapuolia; Anna Wahlgrenia, tämän jälkikasvua, sukulaisia ja entisiä naapureita kuullen. Luultavasti se on jo työn alla.