Etusivu> Ajankohtaista > Kiitos kirjasta -palkinto Satu Vasantolalle

Kiitos kirjasta -palkinto Satu Vasantolalle

Palkinto luovutettiin 27.4. Oodissa

Kiitos kirjasta -mitali myönnettiin  vuonna 2019 Satu Vasantolalle teoksesta En palaa koskaan takaisin, luulen.

Palkintolautakunnan perusteli mm. näin:

Satu Vasantolan romaani En palaa koskaan takaisin, luulen on voimakas sukutarina rakkaudesta, vihasta, lähtemisestä ja palaamisesta. Se osoittaa hienosti, kuinka menneisyys elää meissä jokaisessa ja kuinka eri tavalla me katsomme samaa maailmaa.

Tarina liikkuu hallitusti eri ajoissa ja paikoissa. Niin Irakista tulleella Fatimalla kuin Suomessa eläneillä Martalla, Johannalla ja Susannalla on hyvin samanlaisia kokemuksia naisina, vaikka lähtömaat ovatkin erilaiset. Henkilöhahmot jäävät mieleen niin, että lukemista on sulateltava, ennen kuin pystyy tarttumaan seuraavaan kirjaan. En palaa koskaan takaisin, luulen on erittäin taidokas ja hallittu esikoisromaani, jonka monikerroksinen tarina palkitsee lukijansa upeasti.

Kiitos kirjasta -palkinnon perustajat ja jakajat ovat Kirjakauppaliitto ry, Libro ry ja Suomen kirjastoseura ry.  Se luovutetaan kotimaiselle kirjailijalle, jonka edellisenä vuonna ilmestynyt suomen- tai ruotsinkielinen kaunokirjallisuuteen kuuluva teos on ollut erityisen virikkeitä antava.

Lisätietoa palkinnosta ja aiemmin palkitut: https://kirjakauppaliitto.fi/kirja-ala-suomessa/kiitos-kirjasta-palkitut/