Etusivu> Ajankohtaista > Hae Kirjastoseuran työryhmiin!

Hae Kirjastoseuran työryhmiin!

Etsimme nyt työryhmiin uusia jäseniä kaudelle 2021-22.

Suomen kirjastoseuran työryhmätyöskentely on ruohonjuuritason valtakunnallista kirjastojen kehittämistoimintaa. Työryhmät keräävät ammattilaisia yhteen ja toimivat kärkenä seuraten aktiivisesti kirjastoalaa. Ryhmissä työskentelevät tehtävään hakeutuneet ja sitoutuneet henkilöt, jotka ovat kiinnostuneita kirjastoalan kehittämisestä.

Työryhmätoiminta tarjoaa seuran jäsenille mahdollisuuksia verkostoitua, oppia ja kehittää asiantuntijuuttaan. Se tarjoaa vaikuttamiskanavan (suomalaiseen) kirjastotyöhön, auttaa tutustumaan kirjastokenttään valtakunnallisesti ja ryhmässä toimimisesta saa työtodistuksen. Käytännön toimintaan ryhmät saavat apua ja tukea myös seuran toimistolta.

Työryhmän tehtäviä ovat:

  • toimia Kirjastoseuran hallituksen tukena antaen asiantuntija-apua
  • tukea ammattitaitoa järjestämällä koulutuspäiviä ja ammattitapaamisia sekä tarjoamalla mahdollisuuksia vertaistukeen
  • edistää tiedonvaihtoa: toimia viestinviejänä ja ylläpitää aktiivista keskustelualustaa
  • olla luomassa yhteishenkeä ja yhdistää kirjastoissa työskentelevät ammattilaiset
  • olla mukana tuomassa uutta alalle

Etsimme nyt työryhmiin uusia jäseniä kaudelle 2021-22. Suomen kirjastoseurassa toimii vuonna 2021 seitsemän työryhmää. Voit tutustua ryhmien toimintaan sivulla suomenkirjastoseura.fi/tyoryhmat/ Lisätietoja työryhmien toiminnasta saat kunkin ryhmän puheenjohtajalta.

Kirjastoautotyöryhmä jatkaa toimintaansa vuoden 2021 loppuun aiemmalla kokoonpanollaan kirjastoautopäivien siirron takia eikä työryhmään haeta nyt uusia jäseniä.

Samalla lomakkeella haetaan sekä työryhmän varsinaiseksi että opiskelijajäseneksi.

Jos olet kiinnostunut tutustumaan uusiin ihmisiin, verkostoitumaa, ajamaan kirjastoasiaa ja oppimaan uutta, tule mukaan työryhmätoimintaan. Ryhmän jäsenenä pääset ideoimaan tapahtumia ja koulutuksia sekä verkostoitumaan aiheesta kiinnostuneiden ihmisten kanssa. Sinulla on näköalapaikka osallistua aktiivisesti Kirjastoseuran toimintaan ja tuoda seuran toimintaan uutta näkökulmaa.

Kokouksia on n. 4 kertaa vuodessa, yleensä pääkaupunkiseudulla tai verkossa. Kokousten välillä yhteydenpito tapahtuu sähköpostin ja verkkotyökalujen välityksellä. Työryhmän kokouksiin osallistumisesta maksetaan kokouspalkkio, myös matkakustannukset korvataan. Työryhmän jäsenten tulee olla Kirjastoseuran jäseniä.  Muista hakea 31.10. mennessä!

  • Hae työryhmään sähköisellä lomakkeella tästä.