Etusivu> Ajankohtaista > Ehdota suosikkiasi vuoden 2024 Kiitos kirjasta -palkinnon saajaksi!

Ehdota suosikkiasi vuoden 2024 Kiitos kirjasta -palkinnon saajaksi!

On aika juhlistaa kotimaista kirjallisuutta ja palkita ajatuksia herättelevä teos vuodelta 2023! Suomen kirjastoseura jakaa yhdessä Kirjakauppaliitto:n kanssa Kiitos kirjasta – tunnustuspalkinnon edellisvuoden aikana julkaistulle suomen- tai ruotsinkieliselle teokselle, joka on poikkeuksellisen inspiroiva ja virikkeitä antava.

Kiitos kirjasta -palkinto on nimensä mukaisesti kiitos kirja-alan ammattilaisilta kirjailijalle. Vuonna 2023 palkinnon sai  Maria Turtschaninoff, suom. Sirkka-Liisa Sjöblom  romaanillaan Suomaa – Arvejord (Tammi). Nyt kysymmekin teiltä kirjatoammattilaiset, kenen tulisi saada palkinto tällä kertaa. Ehdokaskysely on avoinna 1.3. saakka.

Ehdota Kiitos kirjasta -palkinnon saajaa täältä

Kyselyn päätyttyä yhdistysten edustajista koostuva palkintolautakunta valitsee voittajan ehdotettujen teosten joukosta. Palkinto jaetaan 23.4. Kirjan ja ruusun päivänä.

Kiitos kirjasta -mitali on suomalainen kirjallisuuspalkinto, jota Kirjakauppaliitto ry, Libro ry ja Suomen Kirjastoseura ovat jakaneet jo vuodesta 1966. Tunnustuspalkinto (mitali ja kunniakirja) annetaan kotimaiselle kirjailijalle, jonka edellisen vuoden suomen- tai ruotsinkielinen teos on elähdyttänyt kaunokirjallisuutta.