Etusivu> Ajankohtaista > Ehdokkaaksi Kirjastoseuran hallitukseen

Ehdokkaaksi Kirjastoseuran hallitukseen

Sinä toimelias ja näkemyksellinen henkilö, Suomen kirjastoseuran hallitus tarvitsee sinua!

Suomen kirjastoseura on kansalaisjärjestö, joka edistää yleisten kirjastojen edellytyksiä toimia yhteiskunnassa. Kirjastoseura kampanjoi kirjastojen puolesta, pitää päättäjät ajan tasalla kirjaston merkityksestä sekä kehittää alan ammattilaisten osaamista. Kirjastoseura julkaisee Kirjastolehteä ja järjestää joka toinen vuosi alan suurimman ammattitapahtuman, valtakunnalliset Kirjastopäivät.

Seuran hallitukseen kaivataan aktiivisia jäseniä, jotka ovat yhteispelaajia ja tuovat ajatuksensa julki, mutta eivät takerru niihin, vaan tarjoavat ne edelleen kehitettäväksi. Sukupuolesi, uskontosi, ikäsi, puoluekantasi, koulutustaustasi tai kansalaisuutesi ovat sivuseikkoja. Tärkeintä on, että haluat luoda innostavaa ja vaikuttavaa työtä kirjastojen ja asiakkaiden hyväksi.

Hallitus tukee ja ohjaa Kirjastoseuran työtä. Hallitustyöskentelyn pohjana toimii seuran strategia, joka on rakennettu vuorovaikutteisesti yleisiä kirjastoja ympäröivien yhteisöjen kanssa.

Suomen kirjastoseuran hallitukseen voivat asettua ehdolle seuran jäsenet.  

Asetu ehdolle tai ehdota sopivaa henkilöä (varmista suostumus).

Lähetä tieto ehdokkaasta (syntymävuosi, koulutus, työura pääkohdittain, mahdolliset luottamustoimet ym., ehdokkaan sähköpostiosoite) sähköpostitse osoitteeseen   4.6.2018 mennessä.

Ehdokkaat esitellään Kirjastoseuran verkkosivuilla, esittelyt julkaistaan elokuun alussa. Esittele itsesi tai pyydä ehdokasta esittelemään itsensä vastaamalla Kirjastoseuran vaalitoimikunnan tekemään kolmeen kysymykseen:

1. Kerro suhteestasi kirjastoon yhdellä lauseella.

2. Anna muutama esimerkki toimeliaisuudestasi.

3. Laadi 40-60 sanan hissipuhe päättäjälle kirjastoja koskevasta ajankohtaisesta aiheesta.

Lisätietoja Kirjastoseuran vaalitoimikunnan puheenjohtajalta Ritva Hyttiseltä,

Hallitus kaudelle 2019-20 valitaan Suomen kirjastoseuran vuosikokouksessa 7.9.2018. Erovuorossa on 4 varsinaista jäsentä, joiden kausi on 2 vuotta. Lisäksi valitaan 3 varajäsentä yhdeksi vuodeksi (2019).

Kirjastoseuran hallitus http://suomenkirjastoseura.fi/yhteystiedot/hallitus/