Lainan päivä 2017

Lainan päivä 2017:

Tietoa & taitoa kirjastosta.

Lainan päivän teemana on tietokirjallisuus. Taustalla mm. itsenäisyyden juhlavuoden kirja-alan yhteistyöhanke  Kirja-Suomi 2017, jonka aiheena on suomalainen tietokirjallisuus, teema helmikuussa Historian kirjoissa. Lainan päivänä voi nostaa esiin sisältöjä, kirjastojen laadukasta ja monipuolista tietokirjallisuustarjontaa. Myös Kirjastolehden Lainan päiväksi ilmestyvän numeron 1/17 teema on Tietoa ja taitoa kirjastosta. 

 

Lainan päivä 2016: Kulttuurit kohtaavat kirjastossa

Lainan päivänä kirjastot nostavat esiin työtään ja esittelevät palveluitaan sekä kirjaston käyttäjille että medialle. Lainan päivää vietetään kirjastoissa ympäri maata. Vuoden 2016 teemalla tuodaan esiin kirjastojen merkitystä ihmisten ja kulttuurien kohtaamispaikkana.

Lainan päivä Entressen kirjastossa

Kirjastoseura järjestää maanantaina 8.2.2016 yhteistyössä Espoon Entresse-kirjaston kanssa Lainan päivän tapahtuman, jossa ohjelmassa mm.

  • Kanelikahvit klo 16–17.30 Mitä kirjasto tarjoaa kulttuurien kohtaamiseen? Kirjastopalveluiden aluejohtaja Anni Kääriäinen. Matkastaan Suomeen ja suomalaisuuteen kertovat Mohamed ja Ryan, irakilaiset lääkärit sekä  Anna, venäläinen kirjasto-opiskelija.
  • Iltajuhlat klo 18—19.30 Suomen kirjastoseuran puheenjohtaja Jukka Relander ja kansanedustaja Nasima Razmyar avaavat tilaisuuden,  musiikista vastaavat Ninni Poijärvi ja irakilaiset muusikot. Ruokaa kaikilta mantereilta fuusiokeittiön tyyliin.

Lisätietoja Entressen kirjaston sivuilta

Lisätietoja Lainan päivästä ympäri Suomen

 

Aineistot ja ohjeet kirjastoille

Kirjastot voivat käyttää Lainan päivän tiedotuksessa Kirjastoseuran tuottamia graafisia aineistoja.

Lataa lainanpäivän aineistoja

 

Vinkkejä kirjastoille Lainan päivään 2016: Kulttuurit kohtaavat kirjastossa

Kirjastot voivat esim.

  • tarjota lainattavaksi ”Elävän kirjan”, ts. varata ajan keskusteluun toisen kulttuurin edustajan kanssa – toisen kulttuurin edustajan lisäksi voi lainata myös suomalaisen
  • järjestää lukupiirin, jossa luetaan muita kulttuureita esittelevää kirjallisuutta
  • järjestää eri kulttuureja esittelevän keskustelutilaisuuden / tapahtuman, jossa mukana esim. turvapaikanhakija, uussuomalainen, kirjailija, tutkija, asiantuntija
  • järjestää musiikki-illan tai ruokakulttuuritapahtuman
  • järjestää kirjaesittelyjä tieto- tai kaunokirjallisuudesta

Lainan päivä on Suomen kirjastoseuran koordinoima valtakunnallinen kirjastojen kampanjapäivä. Lainan päivää on vietetty vuodesta 1984.

Lainan päivän tunnus

Kirjastot voivat käyttää Lainan päivän tunnusta omien Lainan päivän tapahtumiensa mainonnassa. 

Lataa Lainan päivän tunnus pdf-muodossa