Etusivu> Ajankohtaista > Suomi 100 kirjastokakun resepti

Suomi 100 kirjastokakun resepti

Mustikkaa ja valkosuklaata!

SUOMI 100 -KIRJASTOKAKKU Mustikka kardemumma mustikka

300g sokeria                                                                                        esim. VUOKA 25 cm halkaisija 

2 kpl kananmunia                                                                                n. 15 hengelle

300g piimää

260g rypsiöljyä

410g vehnäjauhoja

1/2tl suolaa

2tl leivinjauhetta

2tl kardemumma

  •  Laita uuni päälle 160 astetta
  • Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri paksuksi, vaaleaksi vaahdoksi.
  • Sekoita kuivat aineet keskenään.
  • Sekoita öljy ja piimä keskenään.
  • Sekoita ainekset keskenään, kunnes seos on tasainen.
  • Kaada taikina hyvin voideltuun kakkuvuokaan ja paista 160asteessa noin 50-90 min. Voit testata kypsyyttä tikulla kakun keskeltä: jos tikku on kuiva on kakku kypsä.
  •  Anna jäähtyä.
  • Leikkaa jäähtynyt kakku kolmeen osaan.
  • Vuoraa kakku(paisto)vuoka kaksikerroksisella kelmulla ja tee täyte.

MUSTIKKA & VALKOSUKLAA TÄYTE, KUORRUTUS 

Kuorrutus: kermaa, sinistä elintarvikeväriä, sokerilientä kostutukseen   

Mustikka & valkosuklaa täyte:                             

  • 500g tuorejuustoa
  • 2,5dl vispikermaa kermaa
  • 3kpl liivatelehteä sinistä elintarvikeväriä
  • 60g sokeria sokerilientä kostutukseen
  • 100g valkosuklaata
  • ½ sitruunan raastettu kuori ja mehu
  • mustikoita maun mukaan esim. 4dl

 

  • Liota liivatteet runsaassa kylmässä vedessä (6-10 min.)
  • Vaahdota kerma.
  • Vatkaa sokeri ja tuorejuusto (tuorejuusto on helpompi vatkata huoneenlämpöisenä).
  • Sulata valkosuklaa.
  • Kuumenna sitruunamehu ja sulata liivatteet mehuun.
  • Sekoita kermavaahto ja tuorejuustoseos keskenään, lisää valkosuklaa, liivatteet, raastettu kuori ja mustikat. Sekoita massa tasaiseksi.
  • Laita 1. kakkupohja vuokaan.
  • Kostuta kakkupohja sokeriliemellä ja laita puolet täytteestä. Laita toinen pohja ja loput täytteestä. Laita kolmas pohja päälle. Anna kakun hyytyä yön yli.
  •  Kuorruta kakku seuraavana päivänä sinisellä elintarvikevärillä värjätyllä kermavaahdolla ja esim. mustikoilla, marengeilla, kardemummalla ja yrteillä.

  Suomi 100 Kirjastoetkot. SUOMEN KIRJASTOSEURA. Resepti Frangipani Bakery, Timo Hietanen

  Kakun ohje löytyy pdf-versiona täältä: resepti