Etusivu> Ajankohtaista > Suomen kirjastoseuran hallitus tarvitsee sinua!

Suomen kirjastoseuran hallitus tarvitsee sinua!

Oletko kiinnostunut yhteiskunnallisista asioista, tuot ajatuksesi julki ja olet yhteispelaaja? Kirjastoseuran hallituksessa pääset verkostoitumaan laajasti kirjastoalalla ja yhteiskunnassa. Pääset luomaan uudenlaista, innostavaa toimintaa kirjastojen ja kirjastonkäyttäjien hyväksi. Takaamme, että opit varmasti paljon uutta myös itse. Kirjastoseuran hallitukseen vaaliin voi asettua ehdokkaaksi nyt.

Me Kirjastoseurassa arvostamme sitä, että koet yleisen kirjaston tärkeäksi riippumatta taustastasi tai työkokemuksestasi. Kirjastoseura toivoisi hallituksensa edustavan kaikkia kirjastoalan ammattilaisia ja kirjaston käyttäjiä koko monimuotoisesta Suomesta.

Jos haluat tukea Kirjastoseuran työtä yleisten kirjastojen edunajajana ja innostut ja saat muut innostumaan Kirjastoseuran toiminnasta, olet etsimämme ehdokas!

Kuinka siis asettua ehdolle? Ohjeet alla.

Lähetä ehdokastiedot (ehdokkaan nimi, mitä teet, mistä olet ja kuva, ehdokkaan on oltava Kirjastoseuran jäsen) 4.5.2022 mennessä vaalivaliokunnalle Kirjastoseuraan osoitteeseen .

Esittele itsesi Kirjastoseuran jäsenille vastaamalla näihin kysymyksiin:

  1. Kuka olet? Esittele itsesi 50 sanalla.
  2. Minkälaisena näet kirjaston roolin muuttuvassa yhteiskunnassa 2035? Voit pohtia esimerkiksi kirjaston roolia kriisien aikana, kriittisen lukutaidon kehittämisessä tai kuntalaisten kohtaamisessa.
  3. Millaisilla pienillä tai suurilla asioilla Kirjastoseurana voimme tukea kirjaston henkilöstön työhyvinvointia?

Ehdokasesittelyt julkaistaan vastausten pohjalta seuran verkkosivuilla viimeistään 9.5.

Kirjastoseuran vuosikokouksessa ke 15.6. Hämeenlinnassa valitaan Kirjastoseuran hallitukseen neljä (4) varsinaista jäsentä kaudelle 2023–24 ja kolme (3) hallituksen varajäsentä vuodelle 2023. Ehdolle voit asettua 4.5.2022 asti. Hallituksen jäsenistä äänestetään verkossa 30.5.–12.6. Äänestää voi myös vuosikokouspaikan yhteydessä 15.6.

Suomen kirjastoseura on avoin ja sitoutumaton järjestö, valtakunnallinen ja kansainvälinen toimija, joka edistää kirjastojen asemaa ja näkyvyyttä yhteiskunnassa. Kirjastoseuran tärkeimmät arvot ovat rohkeus ja positiivisuus.

Seuran hallituksen tehtävänä on myös kuunnella kirjastoalan toimijoita ja kirjastoja ympäröiviä yhteisöjä sekä pitää yllä vuorovaikutteisia suhteita päättäjiin. Seuran hallituksen toiminta pohjautuu seuran strategiaan, jonka mukaisesti hallitus tukee ja kehittää kirjastoja eri puolilla maata yleisiä kirjastoja koskevan lain hengessä.

Hallituksen kokoukset järjestetään noin kuusi kertaa vuodessa, yleensä Helsingissä. Kokouksissa pääset verkostoitumaan kollegoiden kanssa ympäri Suomen ja ottamaan kantaa kirjastoalan ajankohtaisiin asioihin. Kokousmatkat eivät ole pelkkää asiaa ja päätöksiä, vaan niiden yhteydessä on aikaa myös jutella asian vierestä yhteisen pöydän tarjoilujen äärellä. Korvaamme hallituksen jäsenten matkakulut kokouksiin kaikkialta Suomesta. Kaikkiin hallituksen kokouksiin voi osallistua myös etäyhteydellä.

Kirjastoseuran vuoden 2022 hallitukseen voi tutustua täältä.

Kirjastoseuran jäsen, olethan päivittänyt jäsentietosi, jos ne ovat muuttuneet. Kirjastoseuran henkilövaalit järjestetään sähköisesti. Sähköisessä äänestyksessä tunnistautumiseen tarvitaan toimiva sähköpostiosoitteesi ja ajantasalla olevat muut yhteystiedot. Voit päivittää jäsentietosi tällä lomakkeella: Jäsentietojen päivitys