Etusivu> Ajankohtaista > Saavutettava kirjasto -seminaari Pasilan kirjaston auditoriossa 6.6. klo 8.30 -14

Saavutettava kirjasto -seminaari Pasilan kirjaston auditoriossa 6.6. klo 8.30 -14

Saavutettava kirjasto -seminaarissa Pasilan kirjaston auditoriossa kuullaan tuoreinta tietoa kirjastopalveluiden saavutettavuudesta ja yhdenvertaisuudesta. Esittelyssä ovat niin kirjastoihin vaikuttavat lainsäädäntömuutokset kuin kirjastokentän hyvät käytännötkin. Iltapäivästä paneudutaan pakolaistilanteen kirjastoille esittämään haasteeseen ja siihen vastaamiseen.

Seminaarissa julkaistaan Yleisten kirjastojen saavutettavuussuositus, joka kokoaa yksiin kansiin parhaat käytännöt kirjastojen saavutettavuuden edistämisen saralta strategisesta johtamisesta asiakaspalveluun ja tilasuunnitteluun. Suosituksen julkaisijana toimii Kuntaliitto, ja mukana laativassa verkostossa ovat olleet kiinteästi Helsingin kaupunginkirjasto, Espoon kaupunginkirjasto, Länsi- ja Sisä-Suomen AVI, Kirjastoseura, Selkokeskus, Celia, Viittomakielinen kirjasto, Erilaisten oppijoiden liitto ja Kulttuuria kaikille -palvelu.  Lisäksi valmisteluun ovat asiantuntijakommenttikierrosten kautta osallistuneet AVI:en kirjastotoimentarkastajat, kaikki valtakunnalliset vammaisjärjestöt, useat maahanmuuttajajärjestöt, SETA, Yhdenvertaisuusvaltuutettu, Etnisten suhteiden neuvottelukunta sekä kymmenet saavutettavuusasioista kiinnostuneet kirjastolaiset eri puolilta Suomea.

Seminaarin järjestää Helsingin kaupunginkirjaston vetämä Kirjasto viestii saavutettavasti -hanke yhdessä Yleisten kirjastojen saavutettavuussuositusta valmistelleen verkoston kanssa. Seminaari on maksuton.

Ilmoittautuminen tapahtuu verkkolomakkeella osoitteessa https://my.surveypal.com/Saavutettava_kirjastoIlmoittautumisaika päättyy tiistaina 24.5.2016.

Ohjelman löydät täältä: 

http://www.kirjastot.fi/fi/ammattikalenteri/koulutus/saavutettava-kirjasto-seminaari-0568c#.VyHFg3p8vBY