Etusivu> Ajankohtaista > Minäkin luen! -mielenilmaus 8.9. Mukaan on tällä hetkellä ilmoittautunut 16 paikkakuntaa.

Minäkin luen! -mielenilmaus 8.9. Mukaan on tällä hetkellä ilmoittautunut 16 paikkakuntaa.

Minäkin luen! -mielenilmauksessa tempaistaan lukemisen ja lukutaidon puolesta

 Minäkin luen! -mielenilmaus toteutuu suunnitellusti 8.9. kansainvälisenä lukutaitopäivänä klo 16. Mukaan on tällä hetkellä ilmoittautunut 16 paikkakuntaa. Paikalliset tapahtumat löytyvät sekä Kirjan vuoden tapahtumakalenterista että Kirjan vuoden facebook-sivuilta tapahtumista.

Kuudellatoista paikkakunnalla ympäri Suomen järjestetään tiistaina 8.9. klo 16–16.15 mielenilmaus lukemisen puolesta. Minäkin luen! -tempauksessa ihmiset kerääntyvät yhteen lukemaan lempikirjallisuuttaan kaupunkien ja kuntien julkisille paikoille. Tempauksen tarkoituksena on tehdä lukemista näkyväksi, korostaa lukemisen ja lukutaidon merkitystä ja innostaa ihmisiä tuomaan esille omaa lukuharrastustaan.

Tempaus toteutetaan samanaikaisesti Espoossa, Helsingissä, Hyvinkäällä, Hämeenlinnassa, Jyväskylässä, Joensuussa, Kuopiossa, Mikkelissä, Oulussa, Pieksämäellä, Porissa, Sastamalassa, Savonlinnassa, Sipoossa, Taivalkoskella ja Tampereella. Osallistujat muodostavat tempauksessa lukevien ihmisten ketjuja, lukutoukkia. Tempaus on osa Kirjan vuotta 2015.

 Paikallisissa järjestäjissä on mukana niin kirjailijayhdistyksiä, kirjailijoita, kirjastoja, läänintaiteilijoita kuin yksityishenkilöitäkin. ”Suomalaiset lukevat paljon. Mielenilmauksen tarkoituksena ei ole olla mitään vastaan, vaan innostaa ihmisiä olemaan avoimesti lukemisen puolella”, toteaa Kirjan vuoden toiminnanjohtaja Laura Karlsson.

Minäkin luen! -mielenilmauksiin ovat lämpimästi tervetulleita kaikenikäiset kirjallisuuden ystävät lukumieltymyksiin katsomatta. Mukaan otettava teos voi edustaa yhtä hyvin kaunokirjallisuutta, tietokirjallisuutta, ammattikirjallisuutta kuin sarjakuvaakin. Tarkat tiedot tapahtumapaikoista löytyvät osoitteesta www.kirjanvuosi.fi, Kirjan vuoden Facebook-sivuilta osoitteesta https://www.facebook.com/kirjanvuosi sekä Twitteristä tunnisteella #minäkinluen.

Lisätietoa:  Laura Karlsson, toiminnanjohtaja, Kirjan vuosi ry

laura.karlsson@kirjanvuosi.f, p. 050 57 15 511